Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadar

Prosvjed bivših radnika Elektronike: Grgić je počinio privatizacijsku pljačku i uništio nas

prosvjed bivših radnika Elektronike
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/4
27.06.2014.
u 11:10

Radnici traže da Grgić i bivši direktor Matić plate dva milijuna kuna odštete radnicima za uništavanje tvrtke

Ovo je prvi u nizu prosvjeda bivših radnika Elektronike nakon početka suđenja Jozi Grgiću, tom famoznom Australskom Hrvatu i njegovom suradniku bivšem direktoru Marku Matiću zbog prijevare u privatizaciji. I Grgić i Matić su prije desetak godina uništili Elektroniku na klasičan pretvorbeni način u Hrvatskoj. Grgić je otkupio dionice Elektronike bez da ih je ikad platio, a potom je zadužio nekretnine Elektronike i dobio kredit da bi otplatio dugove svojih drugih tvrtki. Radi se klasičnoj privatizacijskoj prevari i pljački koju je Grgić počinio prije 14 godina. Optužnica protiv njega podnesena je nakon Grgićeva povratka s Tenerifa, a sudu je četiri godine trebalo da počne sa suđenjem. Rekao je ovo Vedran Uranija pravni zastupnik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, na prosvjednom skupu bivših radnika zadarske tvrtke Elektronike za čiju propast optužuju Joza Grgića široj javnosti poznatog po tome što je bio u društvu generala Ante Gotovine na Tenerifima kada je došla španjolska policija.

Radnici traže da Grgić i bivši direktor Matić plate dva milijuna kuna odštete radnicima za uništavanje tvrtke. Ukupno će radnici tražiti oko četiri milijuna kuna jer im nisu isplaćene čak 24 plaće, a traže i povrat svih nekretnina koje su prodane Tankerkomercu za preko četiri milijuna kuna. a ni taj novac, kako je rečeno nije završio u tvrtki.

- Meni su ostali dužni 24 plaće i nikad se nakon otkaza nisam zaposlila. I razboljela sam se. Ostali smo na ulici i uništili su nas. Tražimo da se to konačno riješi - rekla je bivša radnica Elektronike Eta Marušić.

>> Podrška radnicima Naute Lamjane: Najprije istražite kriminal u Zadru!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije