Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2 godine bez prodaje

Otvoren 15. Croatia Boat Show, najmanji u posljednjih pet godina

croatia boat show,split,portal (1)
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
1/11
17.04.2013.
u 16:04

Ove je godine izloženo stotinjak plovila iz deset zemalja svijeta, proizvodi i usluge popratne industrije te automobili, no ovo je najmanji sajam unazad pet godina, a Blagajić oporavak očekuje već iduće godine kada uđemo u EU

– Razmišljali smo hoćemo li uopće organizirati 15. Croatia Boat Show s obzirom na to da su mi naši stalni klijenti govorili kako posljednje dvije godine nisu prodali ni jedan brod, da nemaju za plaće radnicima, a situacija nije dobra ni u Europi – rekao je Vicencio Blagajić, direktor Profectusa, otvarajući u splitskoj gradskoj luci Croatia Boat Show. Ove je godine izloženo stotinjak plovila iz deset zemalja svijeta, proizvodi i usluge popratne industrije te automobili, no ovo je najmanji sajam unazad pet godina, a Blagajić oporavak očekuje već iduće godine kada uđemo u EU.

– Locirali smo dva glavna problema, jedan je restriktivna porezna politika, a drugi skoro potpuna nemogućnost financiranja kupnje brodova preko banaka. Pozornost bi se trebalo obratiti i na činjenicu da sve više brodova odlazi iz hrvatskih marina, ali nadam se da je ovo posljednja ovakva godina – rekao je Blagajić. Prva dva dana ulaz na CBS je besplatan.

>>Kerum: Devedeset posto stvari koje govori Vlada je netočno!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije