Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potraga za vandalima

Na centralnom križu braniteljima kukasti križevi i slovo "U"

kukasti križ,svastika
Ivica Galović/PIXSELL
02.04.2013.
u 13:32

Simboli su osvanuli na centralnom križu, njegovu postolju, na spomen ploči i na zidu uz spomen ploču

Pulska policija traga za nepoznatim vandalima koji su neprimjerenim znakovljem oskrvnuli spomen obilježja braniteljima na gradskom groblju u Puli. Kukasti križevi i slovo "U" osvanuli su u ponedjeljak ujutro na centralnom križu, njegovu postolju, na spomen ploči i na zidu uz spomen ploču pa se pretpostavlja da je spomen obilježje išarano u noći na ponedjeljak. Policija utvrđuje okolnosti događaja i traga za nepoznatim počiniteljima.

IDS-ov kandidat za istarskog župana Valter Flego najoštrije osuđuje neprimjereno znakovlje koje je osvanulo na Uskrsni ponedjeljak na centralnom križu pulskog groblja podignutom u spomen na poginule branitelje u Domovinskom ratu.

- Poštivanje ljudskih prava i prava manjina, antifašizam, multietničnost i multikulturalnost, tolerancija, rodna i vjerska ravnopravnost, izražene su u jednoj riječi čije duboko značenje znaju svi u Istri - suživot, convivenza. Istra želi nastaviti tim putem, jer naše su vrijednosti jedini mogući temelj za izgradnju bolje budućnosti - zaključio je Flego.

Vandalizam su osudili i pulski HDZ-ovci.

"Istra je u Domovinskom ratu imala najveći odaziv na mobilizaciju koji nije bio uvjetovan ideološkim razlozima. Pula se deklarira kao tolerantan grad koji slijedi multikulturalnost, no ovakvim istupima dokazuje se veoma loša poruka ciljanog vandalizma koja samim znakovljem dobiva drugačiju dimenziju", poručuju iz Gradskog odbora HDZ-a Pule oštro osuđujući neprimjereno znakovlje koje je osvanulo na Uskrsni ponedjeljak na centralnom križu pulskog groblja podignutom u spomen na poginule branitelje u Domovinskom ratu.

>> Obezglavljen spomenik palim borcima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije