Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lgbt prava

Laburisti podržali Split Pride: Ravnopravnost može biti jedino potpuna

Split Pride
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
05.06.2014.
u 16:45

"Ljudska prava i ravnopravnost ne mogu se ostvariti uz riječ 'ali', kako su to neki izrekli, ponovno, ovih dana", poručuju laburisti

Splitsko-dalmatinska podružnica Hrvatskih laburista podržala je održavanje ovogodišnjeg Split Pridea, čije je organizatore splitski HDZ jučer pozvao da odustanu od parade po gradu i sredstva preusmjere žrtvama poplava u Slavoniji.

"Ravnopravnost i može biti jedino potpuna, a nikako djelomična", naveli su splitski laburisti u priopćenju.

"Ljudska prava i ravnopravnost ne mogu se ostvariti uz riječ 'ali', kako su to neki izrekli, ponovno, ovih dana. Ne može se reći 'imate pravo na skup,  ALI ne ove godine, jer su drugi novaca potrebniji', 'imate pravo na okupljanje, ALI samo u jeftinom zatvorenom prostoru', 'imate pravo na traženje svojih prava, ALI humanitarnom akcijom borit ćemo se protiv vašeg prava na vidljivost' i u istu ruku reći kako 'oni nama ne smetaju', odnosno 'i mi smo za slobodu'. Jesu li oni koji to traže od ovog skupa tražili npr. od Splitskog ljeta da se organizira u kraćem programu, naše nogometne reprezentacije da povede tri igrača manje u Brazil?", dodaju laburisti.

>> Usred dana u Splitu pretučen LGBT aktivist

Komentara 13

BA
bakulušić
17:07 05.06.2014.

Laburisti još jedino tu mogu tražiti bazu i podršku ali ova udavača je već zaručena sa mnogima koji su ostali bez baze.

TA
tamanitelj
17:25 05.06.2014.

Jedino Laburisti , podržavaju svoje glačko tijelo ,

BO
bojnik
18:31 05.06.2014.

Pa ravnopravni su! Svaki peder moze ozeniti bilo koju zenu koja veoljna, bas kao i ja. Ne mogu "ozeniti" muskurca bas kao i ja. Ravnopravnost je 100%tna!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije