Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.06.2013. u 14:00

Prosvjedi u Istanbulu i Sarajevu prerastaju svoje povode i šire se u opći građanski bunt.

Doskočica “Dabogda ti Andrija Jarak izvještavao ispred kuće” mogla bi dobiti globalnu dimenziju, jer zlokobna kletva kao da je sinoć sudbinski odzvanjala kada bi se npr. povukla paralela između istanbulskog trga Taksima i onog sarajevskog ispred BiH parlamenta. Prosvjedi u Sarajevu, kako je podsjetio Jarak, počeli su zbog JMBG-a koji nije mogla dobiti bolesna djevojčica, a oni u Istanbulu u obranu parkovskog zelenila. I jedan i drugi prerastaju brzo svoje prvotne povode i narastaju u opći građanski bunt. No, dok buntovnike u Istanbulu policija rastjeruje šmrkovima, u Sarajevu je, kako primjeti Jarak, buntovne građane razjurilo olujno nevrijeme. Voda i jedno i drugo, reklo bi se, ali nažalost jednako učinkovito.

No, koliko voda može biti preučinkovita vidi se u prilozima o nabujalom Dunavu i poplavama biblijskih razmjera, koje ne moraju biti svima strašne u svojoj strahovitosti, poput jednoga simpatičnog mađarskog djedice, kojega je citirala NovaTV, jer ne želi u zajedničko sklonište ni iz svog makar poplavljenog doma, jer je ono puno djece, a on je već imao dva infarkta, pa je bolje da skonča, ako mu je suđeno, od utapanja, nego od treće srčane kapi. U skladu s općom apokalipsom od koje se, barem u dnevničko predvečerje pred tv-ekranima ne može uteći: poplave, pijavice, vapaj, plač i škrgut na sve strane diljem svijeta. No, sve to nadzire Veliki brat iz SAD-a i špijunira cijeli svijet preko interneta. Mađarskom premijeru Orbanu tako sofisticirane metode nisu potrebne, pa je za vodostaj Dunava u Srbiji zabrinut iz čisto pragmatičnih razloga, tj. kako ga prenosi RTL: ako Srbi ne pobijede vodeni val, vratit će se natrag u Mađarsku. A onda bi im i Andrija Jarak mogao postati lakom sudbinom.

PLUS

Za gledatelje s crno- bijelim televizorima: vremenska prognoza na svim kanalima više je nego optimistična, pa nas od danas (napokon) čeka sunce

MINUS

RTL nikako nije mogao sakriti navijanje za Josipovićevim zapovijedanjem  vojskom, pa je prilog završio Milanovićevim padom s oklopna vozila. Bezveze.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?