Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijetnja? Besana noć za obitelj sesvetskog poduzetnika i trgovca oružjem

Zvonko Zubak: Sin me probudio jer je netko pucao po kući

zubak
Foto: Antonio Bronić
1/3
17.01.2010.
u 09:46

– Primao sam prijetnje 1998. i 2000. To je bio čisti reket, ali je policija pronašla osobu koja je od mene tražila novac i ona je osuđena – dodao je Zubak.

Pola sata nakon ponoći nepoznata je osoba u nedjelju ispalila više hitaca iz za sada neutvrđenog oružja u kuću poduzetnika i predsjednika NK Croatia Zvonka Zubaka u Kozarićevoj ulici u Sesvetama. U vrijeme incidenta u kući je bila cijela Zubakova obitelj, ali na sreću nitko nije ozlijeđen.

Svjetlo u prozorima

Hici su propucali jedan od prozora sobe na istočnoj strani kuće, a u to je vrijeme ondje bio Zubakov sin. – Spavao sam i nisam ništa čuo. Sin me je probudio i rekao da je netko pucao u kuću – kazao je Zubak. Dodao je da u posljednje vrijeme nije primao nikakve prijetnje te da ne može naslutiti zašto mu je netko propucao prozore koji su u to vrijeme jedini bili osvijetljeni u kući.

– Primao sam prijetnje 1998. i 2000. To je bio čisti reket, ali je policija pronašla osobu koja je od mene tražila novac i ona je osuđena – dodao je Zubak.

Kaže da više ne vodi nikakve poslove u Hrvatskoj nego da ima nekoliko tvrtki koje se bave nekretninama u inozemstvu. Zubak tvrdi da za sada ne razmišlja o tome da pristane na policijsku zaštitu iako mu je to policija već predložila. Policija je jučer detektorima za metal pretraživala livadu u blizini Zubakove kuće jer se po nekim procjenama osoba koja je pucala nalazila ondje. Policajci su obavljali obavijesne razgovore sa Zubakovim susjedima. Oni koji žive tik uz poduzetnikovu kuću kažu da nisu primijetili ništa neobično te da nisu čuli hice jer su već spavali.

Izgubio spor s državom

Zvonimir Zubak, poznat i kao trgovac oružjem, početkom 2008. godine izgubio je spor protiv države zbog zastare. Zubak je, naime, Hrvatskoj prodao raketni sustav S-300 tvrdeći da mu država nije isplatila 200 milijuna dolara kamata.

Zubak je još tražio da mu se vrati 48 dijelova cijeloga raketnog sustava koji je isporučio državi te smanje troškovi suđenja, što je sud tri puta odbijao. Uz to mu je sud odredio da plati milijun kuna sudskih troškova. 

Komentara 123

DA
dafa
10:47 17.01.2010.

Pa sigurno mu nisu pucali po kući zato što je pošten i uzoran biznismen. Moguće je da je on preprodao isto oružje iz kojeg mu je jučer pucano po kući.

VI
vitaszorcms
12:21 17.01.2010.

17.01.2010. u 11:55h fisk4 je napisao/la: ploto Ako je Zubak iz Posavine kako ti kazes vidljiv je razlog pucanja na njega, KAO I POLITICKA HAJKA MESICA+ uDBASA +sdp-A NA sve sto je iz Hercegovine i BiH. ++++++++++++++++++++++++++++++++ A što jee to vidljivo ? Javi se policiji ako imaš kakva saznanja.istina je da se čovjek bavi velikim poslovima,koji mogu biti škakljivi,a to što je pucano,ima najmanje veze sa tim odakle je on.Mislim da te hvata paranoja.

DO
doktorica
13:25 17.01.2010.

Ratni profiter iz BIH

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije