Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija

Život i smrt ljepotice: Naša Ana se ne bi ubila!

Ana Grepo
Foto: Fotodesk /Vecernji list
1/3
12.11.2011.
u 20:50

Bila je lijepa i skromna, ali nije imala sreće u životu, kaže Regina Jeger. Prije 12 godina bila je ludo zaljubljena u Dragana Jurilja, koji ju je ostavio, a poslije joj se to dogodilo i s drugim muškarcem, koji se oženio...

Bila je lijepa i skromna, ali nije imala sreće u životu, kaže Regina Jeger, bivša vlasnica modne agencije, za Anu Grepo, koju je u petak majka pronašla mrtvu u kadi. Upoznala ju je 1990. Tad 21-godišnja Osječanka prijavila se za Kraljicu Hrvatske i postala prva pratilja, a 1991. proglašena je za Miss Sredozemlja.

Nije “propala” zbog mene

Što je dovelo do prerane smrti Ane Grepo, kojoj je pravo ime bilo Ljiljana, trebala bi pokazati obdukcija u osječkom KBC-u u ponedjeljak, isti dan kad će u 14 sati na osječkom Novogradskom groblju biti posljednji ispraćaj bivše manekenske zvijezde. Ana Grepo se na početku 90-ih iz ratom pogođenog Osijeka preselila se u Zagreb i radila kao manekenka. Često je išla u Milano. U njen jednosobni unajmljeni stan na Jarunu 1994. uselio se europski prvak u te-kvon-dou i vlasnik popularnog zagrebačkog kafića Dragan Jurilj. Ana je za Gloriju ispričala da je godinama gledala prijateljice kako se zaljubljuju, udaju i rađaju djecu, a ona je strpljivo čekala svog princa. Našla ga je u Draganu.

– Za Dragana bih sve učinila, pa kad mi kaže da odjenem određenu haljinu, ja to i učinim. Osjećam se sigurnije – rekla je tada Grepo. Tijekom šestogodišnje veze povećala je usnice i grudi. Ana i Dragan bili su i poslovni suradnici. Nakon prekida, on je zadržao koktel-bar, a ona butik. Brojni Anini poznanici iz svijeta mode kažu da ju je shrvalo to što ju je ostavio zbog šest godina mlađe Sunčice Lalić i da je nakon prekida s Juriljem nestala iz javnog života.

– Ne bih rekao da je propala zbog mene. Pa bila je u dugoj vezi s drugim. U 12 godina čuli smo se samo jednom, kad me nazvala da mi čestita na djetetu – rekao nam je Jurilj, koji Anu nije vidio od prekida. Bogati i moćni muškarac s kojim je Ana bila u vezi 2002. i s kojim je živjela u Zagrebu i u inozemstvu, oženio se imućnom udovicom. Dok je bila s njim, Ana nije radila, a poslije se vratila modi i ostala u Zagrebu. Uvijek dotjerana ljepotica, više nije imala butik. Nabavljala je robu za druge.

– Imala je predispozicije za uspjeh – kaže njena bivša kolegica Livija Butući.

Uvijek je bila pobožna, a posljednjih se godina okrenula vjeri. Starim poznanicima djelovala je izgubljeno. Prije pola godine vratila se u Osijek kako bi pomagala bolesnoj majci. U petak se njezina sestra Marica čula s njom oko devet sati ujutro. Naći su se trebale oko 11 sati. No, Ana se otišla istuširati i iz kupaonice više nije izišla. Tužnu vijest o smrti mlađe sestre Marici Zuzjak javio je suprug. – Strašno smo tužni, u šoku.

Htjela se vratiti u Zagreb

Mama joj je uvijek govorila da ne zatvara vrata kupaonice, no ona ih je tog dana zatvorila, a rešetka na ventilatoru kupaonice bila je spuštena – kaže shrvana sestra Marica, uvjerena da je Anu usmrtio ugljikov monoksid. Anina obitelj – još jedna sestra, Snježana, i brat Josip – odbacuju svaku drugu verziju, pa i nagađanja na samoubojstvu. Ana je, kaže Marica, u posljednje vrijeme govorila da bi se željela vratiti u Zagreb, no odlazak iz Osijeka, gdje se brinula za 82-godišnju majku, u čijem je jednosobnom stanu i skončala, odgađala je baš zbog ljubavi prema obitelji.

– Htjela je biti s nama – kaže sestra.

Komentara 21

OB
-obrisani-
21:58 12.11.2011.

Djevojka je posvecivala vise paznje svojim vanjskim izgledom nego svojoj unutrasnjosti i to ju je vjerovatno cinilo praznom i nezadovoljnom. Umjesto sto je povecavala grudi i druge dijelove tijela trebala je povecavati svoje intelektualne kapacitete pa bi shvatila sto jee smisao zivota. A smisao zivota nije ni u bogatstvu ni drugim stvarima kojima se okolina divi, vec onome sto se ne vidi golim okom, ali se osjeti. Ljudi i zene se usredoce na jednu osobu koju ludo vole ne razmisljajuci da li druga osoba ima ista osjecanja. I kada veza pukne njihov svijet se raspada. A u stvari zivot na zemlji se sastoji iz patnje, borbe i nepravde sa rijetkim momentima srece.

MD
mara-danda
22:09 12.11.2011.

tuzno... do rata bila je mozda najbolji komad u gradu....unistio ju je taj kriminalac jurin...

KE
Kelly
13:34 13.11.2011.

bravo admin! brz si nema sto. samo zato sto sam kritizirala doticnu ispod sto pokojnicu naziva nakazom? u svakom slucaju se kosi sa pravilima ponasanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije