Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kazneno djelo

Željko Maglov, pukovnik HV-a, među uhićenima za ratni zločin

\'za unu....19. 03. 2009. zatvor u remetincu/zatvorska celija Photo: Zeljko Hladika/Vecernji list\'
Željko Hladika/PIXSELL
08.09.2010.
u 14:50

Četvorica su uhićena zbog sumnje da su počinila ratni zločin u vojnom zatvoru Kuline.

Četiri su osobe uhićene i privedene u šibensku policiju zbog sumnje da su 1992. u Šibeniku počinile ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, a jednog se od uhićenih sumnjiči i za zločin protiv civilnog stanovništva, priopćila je policija. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o Željku Maglovu, pukovniku HV-a i bivšem zapovjedniku Vojne policije (do sada prijavljivan zbog šverca automobila i posjedovanju droge), Tvrtku Pašaliću, Miloradu Paiću i Damiru Boršiću. Kako je priopćeno, policija provodi kriminalističko istraživanje događanja u zatvoru vojne policije u Kulinama u šibenskoj luci.

Istraga se provodi nakon prijava o zlostavljanjima i nečovječnim postupanjima prema ratnim zarobljenicima i civilnim osobama u vojnom zatvoru Kuline u Šibeniku tijekom 1992. godine.

- Kriminalističko istraživanje još uvijek je u tijeku, a o dovršetku ćemo izvijestiti javnost - kaže glasnogovornik Krunoslav Borovec. Pretpostavlja se kako policija istražuje tvrdnje kako je u vojnom zatvoru u Kulinama te godine bilo slučajeva zlostavljanja zarobljenih pripadnika četničkih i drugih neprijateljskih postrojbi koje su napale Hrvatsku. 

Komentara 59

UT
utatica
17:49 08.09.2010.

sutra, 9.9.2010. u 16,00 na zapadnoj strani Jelačić placa biti će predstavljanje STRANKE HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA, molitveno glazbeni program počinje u 15,00 ispred katedrale

OB
-obrisani-
21:06 08.09.2010.

Lijepu biografiju ima ovaj Maglov. Od glavnog povjerenika HDZ-a za šverc heroina vozilima vojne policije u Splitu do ratnog zločinca. A najodvratnije mi je da ima ljudi koji ove bezumne kriminalce smatraju braniteljima iako su najgori ratni profiteri koji rata nisu ni vidjeli....

BT
btatarov
17:49 08.09.2010.

Koji zločin i u čije ime spominju pojedinci? Jeli to misli na \"zločince\" kio su branili šibenski most ili one \"oba su pala\" ili ...? Nije li vrijeme da se promjeni zakon o oprostu i tužilaštvo počme raditi na opće dobro ove hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije