Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požar u Ivanić-Gradu

Zbog kvara na novoj lampi izgorjelo mu 18.500 pilića

08.03.2017., Ivanic Grad - Na farmi pilica Poljo plodovi u pozaru izgorjelo gotovo 20000 pilica.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
09.03.2017.
u 10:00

Na farmi pilića koja se nalazi na periferiji Ivanić-Grada u noći na utorak izbio je požar u kojem je jedna od hala za uzgoj potpuno izgorjela. Dok su radnici čistili nered, ponovno je izbio požar, ali su ga brzo uspjeli sami ugasiti

Jedna neispravna lampa bila je dovoljna da Krešimir Bunjevac, vlasnik farme za uzgoj peradi, u manje od sat vremena ostane bez čak 18.500 pilića. Zbog požara koji se u utorak usred noći proširio stotinjak metara dugačkom halom u kojoj su bili pilići, smještenoj na samoj periferiji Ivanić-Grada, pretrpio je štetu od najmanje pola milijuna kuna.

– Pilići su, svi do jednog, izgorjeli ili su uginuli zbog gušenja dimom. Kako je pokazao očevid, izgleda da je požar izbio zbog kvara na jednoj od lampi na stropu. Konkretnije, PVC filtar koji se nalazi oko svjetiljke pregrijao se i počeo otapati, a onda je ta otopljena plastika pala na sijeno na kojem su bili smješteni pilići. S obzirom na to da se sijeno prostire s jednog kraja hale na drugi, požar se proširio doslovno u nekoliko minuta – objašnjava Bunjevac.

Prvi koji je primijetio kako iz jedne od četiri zgrade u kojoj su smješteni pilići kroz krov suklja dim bio je zaposlenik koji je te noći bio zadužen za nadzor farme. Govori nam kako je požar izbio na sredini hale, te da su vatrogasci došli u rekordnom roku. – Jedni su krenuli gasiti s gornje strane hale, a drugi s donje. Brzo su uspjeli zaustaviti širenje požara, ali potrajalo je dok nisu uspjeli ugasiti vatru u unutrašnjosti – prepričava zaposlenik koji zajedno s još četvero kolega već drugi dan radi na raščišćavanju hale.

Dok razgovaramo s njima ne prestaju s radom – grabljaju sijeno i stavljaju ga u prikolicu, pomiču limene konstrukcije, peru pod... – Dok smo jutros čistili, opet se nešto bilo zapalilo tu negdje među sijenom, sva sreća pa smo svi bili tu i brzo smo uspjeli ugasiti - kažu. Dodaju kako do sada na farmi nikada nije bilo požara, te da je sreća u nesreći to što imaju ‘noćnog nadzornika’ jer bi se u suprotnom požar gotovo sigurno proširio i na ostale hale, a tada bi se šteta mjerila u milijunima kuna.

– Ma ironija u svemu ovome jest što smo prije mjesec dana kupili i postavili nove lampe. Investiraš u nešto, i onda zbog toga ostaneš bez gomile novca - kaže Bunjevac. Kako nam je kazao preko telefona, ni sam ne zna što će nakon svega učiniti. Prvo mora negdje zbrinuti tisuće pilića koji još uvijek leže po podu hale...

>>Preminula žena koju je udarilo vatrogasno vozilo

>>Buktinja progutala 12 soba, studenti lupali po vratima, a prolaznica ostala bez stopala​

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije