Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Huanito Luksetić

Zbog bolesti sadio ‘travu’ pa radio ulje od kanabisa

huanito
Foto: Goran Kovacic/pixsell
25.10.2014.
u 07:30

Luksetić je nekad bio sudionik brojnih predavanja i radionica o bolesti

Huanito Luksetić (36) pod krinkom bavljenja alternativnom medicinom u vrtu obiteljske kuće u Matuljima uzgajao je indijsku konoplju. Uhićen je u akciji Iscjelitelj. U plasteniku u vrtu policija je pronašla 11 stabljika konoplje u rastu visine 150 do 180 centimetara, a u podrumu pravu sušaru. Ondje su pronađena i zaplijenjena 22,3 kilograma marihuane i oprema za destiliranje kako bi se proizvelo kanabisovo ulje – ventilatori, električne grijalice, sjeckalice te druga oprema namijenjena uzgoju i proizvodnji droge. Policija je Luksetića osumnjičila i da je indijsku konoplju prerađivao za daljnju prodaju.

– Zaplijenjena marihuana dosegla bi vrijednost od oko 200 tisuća kuna, a deset mililitara kanabisova ulja na ilegalnom je tržištu vrijedno 300 do 350 eura. Inače, od kilograma marihuane može se proizvesti 50 do 60 mililitara ulja – rekao je jučer načelnik PP Opatija Damir Brnas.

Uhićeni Luksetić svojedobno je bio vrlo aktivan član udruge oboljelih od multiple skleroze te sudionik brojnih predavanja i radionica o liječenju te bolesti. Poznato je i da neki oboljeli u liječenju koriste marihuanu i kanabisovo ulje pa je vjerojatno da će Luksetić u svojoj obrani isticati kako je njegov uzgoj bio u medicinske svrhe. U Društvu multiple skleroze Primorsko-goranske županije iznenađeni su Luksetićevim uhićenjem. Tajnica Društva Diana Ivanišević kaže da o tom dijelu njetgova života nisu ništa znali.

– U posljednje vrijeme Huanito nije često dolazio, nismo ga baš viđali, a prije, dok je bio aktivniji, nije bilo naznaka da je povezan s marihuanom niti se o tome ikad govorilo, a kamoli da je on ili netko drugi u Društvu bilo koga poticao na korištenje marihuane ili kanabisova ulja – kaže D. Ivanišević. Pritom napominje da ne potiču svoje članove na korištenje marihuane iako su, dodaje, upoznati s istraživanjima o učincima i znaju da je u nekim državama korištenje kanabisova ulja ili marihuane za medicinske svrhe legalno.

>> Zbog uzgoja 11 stabiljiki konoplje uhćen Riječanin

Komentara 21

PP
puf-pant
09:08 25.10.2014.

Bravo policija, sad smrtno bolesni ljudi nemaju ni ono malo nade!

IZ
Intruder_ZD
09:16 25.10.2014.

Ukoliko u krvi nema tragova THC-a (to bi znaćilo da nije koristio ko narkotik) i ako je sadio marihuanu samo za proizvodnju ulja ta osoba nije zaslužila da ga se sprovodi u lisičinama ko običnog kriminalca! U očaju ukoliko ti ništa ne pomaže, ko ti može zabraniti da pokušaš bilo što da si pomogneš! To ulje bi se moralo moći kupiti legalno u ljekarnama jer je dokazano da ima pozitivan učinak na mnoge bolesti pa i karcinom!

LA
larala
09:57 25.10.2014.

hrvatska medicina ovom covjeku kao i svim ostalim oboljelim od te bolesti ne daje nikakve nade niti lijekove koji bi im pomogli da bolest stave u remisiju ili bar donekle drže pod kontrolom...ako se bolesnik sam pobrine da mu bude bolje, zašto ga privoditi kao najveceg zlocinca? zar je u hrvatskoj zakonom zabranjeno samolijecenje i borba za život kad te medicina otpiše i ne nudi ništa drugo nego cekanje smrti u mukama? zar smo pali tako nisko da cemo rađe žrtvovati život covjeka, nego dopustiti mu da bar pokuša napraviti nešto za sebe, kad vec hrvatsko zdravstvo ne radi ništa za njega

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije