Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Građani u šoku

Žalio se da predugo čeka hranu pa završio sa slomljenom čeljusti

Bijeli san,Poreč
Foto: Wikipedia Commons
22.07.2014.
u 14:15

Turist se s teškim ozljedama glave nalazi u KBC-u Sušak, kamo je hitno prevezen i operiran nakon što ga je premlatio konobar u porečkoj pizzeriji u staroj gradskoj jezgri

Nevoljama i neugodnostima koje turisti doživljavaju na našoj obali nikad kraja. Ljetovanje u Poreču doživotno će pamtiti 38-godišnji Nizozemac M. Rollemann, koji je u Istru stigao sa suprugom i četvero male djece. Turist se s teškim ozljedama glave nalazi u KBC-u Sušak, kamo je hitno prevezen i operiran nakon što ga je premlatio konobar u porečkoj pizzeriji u staroj gradskoj jezgri. Kišni dan obitelj Nizozemaca iskoristila je da plažu zamijeni razgledanjem Poreča te su ondje odlučili i ručati, i to na terasi slastičarnice i pizzerije Bijeli san.

Riječ je o objektu koji se nalazi u parku Matije Gupca, između rive i dviju najpoznatijih porečkih ulica Decumanus i Cardo Maximus i koji je gotovo četrdesetak godina u vlasništvu obitelji Bilali. Rolermannovi, koji su u Bijeli san došli u društvu prijatelja, naručili su večeru, no kada je hrana kasnila, otac je intervenirao kod konobara. Uskoro je izbila svađa i konobar je goste istjerao iz lokala. Navodno im je rekao da ne moraju platiti ni piće. Nizozemci su ogorčeno krenuli, no konobar je tada zatražio da ipak plate piće i nasrnuo na Rolermanna. Nakon kraćeg naguravanja Bilali je šakom, a prema nekim izvorima i nekim metalnim predmetom, nagađa se bokserom, Rolermanna udario u glavu. – Udarac je bio toliko snažan da se muškarac srušio kao pokošen na kameni pločnik. Sve se to događalo pred ženom i djecom koja su u strahu vrištala vidjevši okrvavljenog oca na tlu i to bez svijesti – ispričali su nam očevici koji su se zatekli na obližnjim štandovima sa suvenirima. U trenu se stvorila gužva, dotrčali su i ostali konobari iz lokala te je došlo do naguravanja u kojem je bilo teško bilo što vidjeti – dodaju. Ubrzo su stigli i liječnici jer je netko od očevidaca pozvao Hitnu pomoć pa je Rolermann zbrinut .

U slastičarni Bijeli San nije bilo moguće doznati ništa o detaljima sukoba, a sam napadač lišen je slobode. Manje je i turista na terasi lokala, a i mještani nevoljko govore o incidentu za koji kažu da baca ružno svjetlo na gostoljubivost domaćina i sam grad kao multikulturalnu sredinu u kojoj su Albanci dobro primljeni.

Bilo je strašno. Vidio sam čovjeka u besvjesnom stanju kako krvav leži. Imao je veliku razderotinu iznad lijevog čela. Čeona kost mu se vidjela. Liječnici su zaustavili krvarenje dok su djeca vrištala oko oca. Ovo je primitivizam kakav se ne pamti. Na ovakav način isprebijati stranca i to bez ikakva povoda, rekao je 47-godišnji Porečanin za portal Istarski.hr. Navodno je, prema nekim izjavama šokiranih svjedoka, donosi Istarski. hr., netko od svjedoka rekao kako je konobar u ruci držao bokser i da su Nizozemca čak trojica konobara iscipelarila. Vriska djece i turista šokirala je mnoge okupljene prolaznike. Rolermann je hitno prevezen u Rijeku i operiran iste večeri. Nalazi se na odjelu intenzivnog liječenja, a slijedi mu još jedna operacije zbog težine ozljeda. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o prijelomu čeljusti, prijelomu nosne kosti, potresu mozga i otvorenoj rani glave. Posjetila ga je supruga s djecom te će ga, čim zdravstveno stanje to bude dopuštalo, prevesti na liječenje u Nizozemsku. Policija je privela konobara Hajdina te ga nakon kriminalističke obrade prepustila nadležnom državnom odvjetništvu, a podnesena je i kaznena prijavu zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, potvrđeno je u PU Istarskoj.

>> U grčkom restoranu izbila masovna tučnjava. Tko će platiti račun?

Ključne riječi

Komentara 254

Avatar hrvatsko_kraljevstvo.
hrvatsko_kraljevstvo.
13:36 22.07.2014.

Radi se o Hajdinu Bilali (23 ). Strapati napadače u zatvor, nakon izlaska iz zatvora oduzeti imhrvatske putovnice i poslati ih odakle su došli, Kosovo ili Albanija, takvi nam ne trebaju u Hrvatskoj.

KB
kresh.belec.kb
13:25 22.07.2014.

prvo na hvaru, sad u istri. kaj je sljedece u rasporedu? previse su se osilili ti tzv albanci. riknuo im posao u zagrebu sa pekarama pa su malo u nervozi

EK
ecaf koob
13:53 22.07.2014.

Jeli taj lokal još otvoren? Pa lokali se zatvaraju zbog kune manjka u blagajni a kad se nekoga turista izmasakrira bokserom i iscepelari do besvjesti to je sukladno propisima o ponašanju prema turistima. Divno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije