Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RATNI ZLOČIN

Vrhovni sud odbio prijedlog obrane da se spis u slučaju Glavaš prebaci u Osijek

Branimir Glavaš
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
06.02.2017.
u 13:59

Obrana optuženika smatrala je da razlozi zbog kojih je na prvom suđenju odlučeno da se sudi u Zagrebu umjesto u Osijeku više ne egzistiraju

Vrhovni sud odbio je prijedlog obrane Dine Kontića u slučaju Branimira Glavaša o promjeni mjesne nadležnosti i prebacivanju spisa iz Zagreba u Osijek.

Naime, nakon što je Ustavni sud Vrhovnom sudu na ponovno odlučivanje vratio slučaj Glavaš, Vrhovni sud je pak cijeli predmet vratio na početak pa bi se Branimiru Glavašu zbog optužbi za ratni zločin nad civilima počinjen tijekom Domovinskog rata u Osijeku ponovno trebalo suditi u Zagrebu, kao što mu se i prvi put sudilo.

Obrana optuženika smatrala je da razlozi zbog kojih je na prvom suđenju odlučeno da se sudi u Zagrebu umjesto u Osijeku više ne egzistiraju, pa su zbog ekonomičnosti zatražili da delegiraju spis natrag u Osijek, no Vrhovni sud je njihov zahtjev odbio.

VSRH_II_4_Kr106-2016-5-an by Anonymous YgFobfJ on Scribd

 

>> Vrhovni sud ukinuo presudu u slučajevima 'garaža' i 'selotejp'! Glavaš: To je politički pokrenut, iniciran i montiran postupak

>> Branimir Glavaš: Politike mi je preko glave. Sit sam i Sabora

Komentara 1

SA
sada
14:25 06.02.2017.

ja ne znam kako taj covjek moze da spava posle svih stvari sto je uradio ....jadan on ....ne bih ni zivio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije