Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća u Varaždinu

Vozač na djevojčice naletio s 3,18 promila u krvi, zadobile teške ozljede glave

Varaždin: Naletio na pješakinja na zebri
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/7
13.07.2014.
u 11:48

Pješački prijelaz na kojem se dogodila nesreća nalazi se na preglednom dijelu ceste i očevici kažu da je neshvatljivo da vozač nije vidio kako djevojke prelaze cestu

Dvije 14-godišnjakinje teže su ozlijeđene u subotu kasno poslijepodne u Varaždinu dok su na obilježenom pješačkom prijelazu u Trstenjakovoj ulici prelazile cestu. Na njih je naletio osobni automobil kojim je upravljalo 47-godišnjak.

Nakon nesreće na mjesto događaja odmah je došla hitna i policija, a ozlijeđene tinejdžerke prebačene su u Opću bolnicu Varaždin gdje im je pružena pomoć. Prema riječima dr. med. Nenada Kudelića, zamjenika sanacijskog upravitelja Opće bolnice Varaždin, obje djevojčice zadobile su teške ozljede glave. Zbog toga je jedna od njih u subotu navečer podvrgnuta hitnom operativnom zahvatu.

Djevojčice su u nedjelju prijepodne bile stabilno i van životne opasnosti. Budući da se radi o teškim ozljedama glave, dr. Kudelić kaže da je teško i nezahvalno bilo što prognozirati pa ni konačan ishod liječenja. Oporavak neće biti brz, a ni lak zbog težine zadobivenih ozljeda. Inače, pješački prijelaz na kojem se dogodila nesreća nalazi se na preglednom dijelu ceste i očevici kažu da je neshvatljivo da vozač nije vidio kako djevojke prelaze cestu. Međutim, varaždinska policija izvještava da je nakon obavljenog očevida utvrdila da je vozač prometnu nesreću skrivio pod utjecajem alkohola. Izmjereno mu je čak 3,18 promila alkohola u krvi.

Uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće, 47-godišnjak će biti predan pritvorskom nadzorniku PU varaždinske.

>> Varaždin: Naletio na dvije pješakinje na zebri

Komentara 11

Avatar bok
bok
13:54 13.07.2014.

...u Danskoj ili u Italiji ako se pili Alkohol i uhvate vas policajci uzmu Auto i s njim na drazbu. Tak treba

PI
pismeni
12:13 13.07.2014.

Sa više od 3 promila alkohola u krvi isti nije mogao ni hodati. Policija ga je vjerojarno zbog toga privela u postaju. Nema imena tko je ta pijanica, treba ga zaštititi og koga ili čega? Za par dana poćinju olakotne okolnosti, advokat Mate Matić, pa će roditelji nesretnih djevojčica još platiti popravak automobila!

Avatar žič
žič
12:26 13.07.2014.

neshvatljivo da vozač nije vidio kako djevojke prelaze cestu....pa kak bu videl,pa umjesto krvi žilama mu je cirkurilal alkohol,zašto se ne objavi ime i prezime tog monstruma,jer to mu nije prva nesreća pod utjecajem alkohola,a u toku mu je sudjenje za vozački delikt...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije