Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mjesec dana pritvora

Vozač džipa ima 20 prekršaja: Kroz raskrižje je vozio 80 km/h

nesreća na trešnjevci (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/8
07.09.2011.
u 08:25

Mladen Guštin moćnim je autom prošao kroz raskrižje, udario u Audi te pokosio majku i sina

Mladen Guštin (55), osumnjičen da je u prošli četvrtak prošavši kroz crveno svjetlo u Ozaljskoj ulici u terencu Porsche Cayenneu skrivio stravičnu prometnu nesreću na zagrebačkoj Trešnjevci, u kojoj su ni krivi ni dužni poginuli majka i sin Neda (49) i Ivan (18) Bujević, iza sebe ima dvadeset prometnih prekršaja. Upravo zbog toga što je od 1999. do 2009. godine prema MUP-ovoj evidenciji skupio kolekciju prekršaja Zakona o sigurnosti prometa, odnosno zbog straha da ponovno ne ignorira prometna pravila, istražni sudac Guštinu je u subotu odredio jednomjesečni pritvor.

DORH i policija šute

Prema pouzdanim izvorima, niti jedan od Guštinovih prekršaja nije dočekao pravomoćnost, nego su svi otišli u zastaru, što znači da za njih nikada nije bio kažnjen. Jednom je evidentiran zbog prolaska kroz crveno svjetlo, a četiri puta zbog nepropuštanja pješaka na pješačkom prijelazu. Ostali prekršaji bili su sitniji, radilo se o vožnji bez svjetala, razgovaranju mobitelom tijekom vožnje i slično. Sada mu pak zbog sumnje da je izazivao prometnu nesreću prijeti deset godina iza rešetaka.

Vještak je, neslužbeno doznajemo, utvrdio da je kobnog četvrtka Guštin Ozaljskom ulicom prema Remizi vozio čak osamdeset kilometra na sat (dopušteno je 50 km/h) dok mu je bilo upaljeno crveno svjetlo, a Audi A8 iz Nehajske prema Okićkoj ulici kretao se brzinom manjom od 50 km/h. Od siline udarca moćni se terenac, prema svemu sudeći, počeo rotirati, a nesretna Neda Bujević završila je doslovno u prtljažniku parkiranog crvenog Renaulta Clija kod tramvajske stanice. Nakon toga nastradao je i njezin sin, koji je preminuo ležeći na sredini Ozaljske pokraj Porschea.

Iako su liječnici hitne pomoći mladića pokušali reanimirati, pomoći mu više nije bilo. Mladen Guštin tvrdi pak da nije kriv, budući da je, kako se brani, raskrižjem prošao na zeleno svjetlo.

U cijeloj toj priči zabrinjava i činjenica da je već šest dana prošlo od nesreće na križanju Ozaljske i Nehajske, a da zagrebačka policija nije obavijestila javnost o okolnostima tragedije. Poznato je da samo da ni Guštin ni vozač Audija Damir Stamečki (53) nisu bili pod utjecajem alkohola.

Filmaš iz Osijeka

Mladen Guštin, rodom iz Osijeka, s prebivalištem u Zagrebu, vlasnik je zagrebačke tvrtke MG Film Distribution, a bavi se distribucijom filmova. Kao i majka i sin Bujević, Guštin živi na zagrebačkoj Trešnjevci.

Njegova supruga vlasnica je osječkih Kinematografa. Guština će u ovom postupku braniti poznati zagrebački odvjetnik Ljubo Pavasović-Visković.

Komentara 128

ZE
zendraf
14:54 07.09.2011.

Živjela Hrvatska!

SA
sargu123
10:47 07.09.2011.

20 zastara !?!? Pa valjda mu je obitelj kao i on sam \"društveno prihvatljivog ponašanja\" Sigurno je velikodušno donirao stranku - zna se koju !

AD
adrian1
09:42 07.09.2011.

Ivan nije poput svojih vršnjaka odlazio u diskoteke, “već je dolazio slaviti Boga pjesmom” a bog mu je tako uzvratio, strašno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije