Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14 ozlijeđenih

Autobus se prevrnuo na A3, vozač će biti kazneno prijavljen

autobus,prevrnuo se,nesreća
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/10
04.02.2015.
u 15:35

Policija je utvrdila kako se nesreća dogodila kada se 53-godišnji vozač autobusa nije kretao sredinom obilježene prometne trake

Četrnaest putnika ozlijeđeno je u prevrtanju autobusa na liniji Split – Zagreb – Beograd koje se dogodilo u 3.30 sati na 81 kilometru autoceste A3 kod Popovače. Autobus je zahvatio travu desno od autoceste te se prevrnuo na desni bok i zaustavio nadomak potoka uz autocestu.

Policija je očevidom utvrdila kako se nesreća dogodila kada se 53-godišnji vozač autobusa nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je skrenuo u desno i sletio na zelenu površinu, gdje se autobus prevrnuo na bok te je klizeći u tom položaju prednjim gornjim djelom i krovom autobusa udario u zaštitnu ogradu, koju je probio, te se zaustavio uz južni odvodni kanal.  

Alkotestiranjem vozača je utvrđeno da nije bio pod utjecajem alkohola te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

U autobusu koji je išao u smjeru Beograda bilo je 17 putnika i dva vozača. Jedna ozlijeđena osoba prevezena je u KBC Dubrava, dok ih je 13 završilo u sisačkoj bolnici. Četiri osobe teže su ozlijeđene, uključujući i osobu koja je prevezena na liječenje u Zagreb. Kako doznajemo, ozljede nisu opasne po život. Većinom je riječ o posjekotinama. Među lakše ozlijeđenima je i troje djece starosti od četiri do 10 godina.

Policijski službenici s kojima smo razgovarali ističu kako su srećom izbjegnute puno teže posljedice.

– U sisačkoj bolnici primili smo jutros 13 ozlijeđenih osoba, među kojima je bilo troje teže ozlijeđenih. Jednu smo osobu odmah operirali zbog ozljeda ruke i glave – rekao je dežurni liječnik Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić" u Sisku dr. Jadranko Kovljanić.

Neozlijeđeni putnici u Popovači kazuju kako prije nesreće nisu primijetili ništa neobično, neki su spavali i probudio ih je tresak. Nastala je panika, no brzo su se pribrali i počeli pomagati ozlijeđenima.

– Vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i nakon toga se dogodilo ono što se dogodilo – rekao je jedan od putnika za HTV.

– Krenuli smo pomagati drugima i gledali kako da izađemo van – rekao je drugi putnik.

U "Lasti" kazuju kako je autobus bio tehnički ispravan, da je prije polaska na put bio pregledan, a da su vozači R.J. (54) I Z.I. (55) u toj tvrtki zaposleni već dvadeset godina.

Za neozlijeđene putnike pobrinuo se Grad Popovača koji im je osigurao smještaj i hranu dok čekaju novi prijevoz prema Beogradu.

Očevid još uvijek traje, a na tom dijelu autoceste prometuje se otežano.

>>Četvero ozlijeđeno u sudaru kamiona i automobila na Ljubljanskoj aveniji

>>Policajac pijan vozio prebrzo i uzrokovao nesreću

Komentara 38

SV
Sumrak Vremena
11:02 04.02.2015.

kao vozač autobusa rekao bih da je bata šofer malo odmarao oči i u tom slučaju malo volan nasukao u desno i kad se prepao naglo je reagirao što je imalo za posljedicu da je izgubio kontrolu nad autobusom i prevrnuo ga, hvala bogu nije nitko mrtav niti teže ozljeđen što je najbitnije a kao drugo treba se počet stajati u kraj iznuđivanju vozača premala pauza previše radnih dana u komadu ti uvjeti su smrtonosni za sve.

GA
galway
11:55 04.02.2015.

Kad vidim neke komentare ovdje, mogu se samo sramiti što sam Hrvat.

Avatar fut binje
fut binje
15:17 04.02.2015.

Vito čitajući tvoje komentare mene te je naiskrenije žao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije