Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kod dvojice muškaraca

Varaždin: policija zaplijenila pola tone rezanog duhana

Sjeckani duhan
Foto: ilustracija
28.10.2014.
u 12:07

Kako je pojasnio Bobek, za to je djelo propisana zatvorska kazna u trajanju do godine dana te novčana kazna u iznosu od 500 kuna po kilogramu neprijavljenog duhana.

Prošli tjedan djelatnici varaždinske policije kod dvojice muškaraca iz Varaždina i Gornjeg Kučana zaplijenili su gotovo pola tone rezanog duhana bez odgovarajućih markica.

- Policijski službenici su temeljem naloga Županijskog suda najprije pretražili stan 37-godišnjaka u ulici Zrinskih i Frankopana gdje je pronađeno 186 kilograma rezanog duhana, a zatim su, također uz nalog, u kući 40-godišnjeg muškarca iz Kučana Gornjeg pronašli još 296 kilograma rezanog duhana bez markica Ministarstva financija - kazao je jučer na posebnoj konferenciji za medije Dražen Bobek iz varaždinske policije, dodavši kako su obojica muškaraca zaradila kaznenu prijavu za djelo nedozvoljene trgovine.

Kako je pojasnio Bobek, za to je djelo propisana zatvorska kazna u trajanju do godine dana te novčana kazna u iznosu od 500 kuna po kilogramu neprijavljenog duhana.

- Tako da, ako se čini da je zatvorska kazna mala, treba se uzeti u obzir da je novčana kazna za ovu količinu duhana još oko 250.000 kuna - pojasnio je Bobek.

Vrijednost te količine duhana na tržištu bila bi, pak, najmanje 70.000 kuna, i to ako bi se duhan prodavao po minimalnim cijenama.

- Cijena duhana na crno kreće se od 150 do 300 kuna po kilogramu, ovisi o ponudi - pojasnio je Bobek.

Varaždinska policija ove godine već je zaplijenila 650 kilograma rezanog duhana, dok je 2013. godine zaplijenjeno 250 kilograma duhana. 

>> U Mercedesu mu našli 41,45 kilograma rezanog duhana

Komentara 3

Avatar jurac
jurac
12:53 28.10.2014.

160 kn po kg.Žuti se kao dukat i kada se navikneš na njega više ti ne prija ovo industrijsko smece.A pogotovu prija saznanje da ne finansiraš kojekakve uhljebe i parazite.I zato tople preporuke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije