Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
noćni prepad

'Upali su nam u kuću, vezali roditelje pa oteli 300.000 kuna i auto'

Zaprešić,pljačka
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
14.10.2014.
u 07:15

Nakon što su ih vezali, mami je pozlilo pa joj je jedan od lopova pristao donijeti čašu vode

Razbojnike na vratima spavaće sobe u 3 ujutro ugledali su šokirani supružnici (63 i 60) koji su u noći s petka na subotu bezbrižno spavali u obiteljskoj kući u Ulici Rakitovec II. u Zaprešiću.

– Imate kakvog zlata? Dajte zlato – povikao je jedan od dvojice razbojnika maskiranih fantomkama i kapuljačama.

Pokušao se suprotstaviti lopovima

U tom trenutku 63-godišnji vlasnik kuće pokušao je otjerati razbojnike i skočio na jednog od njih, nakon čega ga je pljačkaš drškom pištolja udario po glavi. Očito iznenađeni reakcijom hrabrog 63-godišnjaka, ljutiti lopovi odlučili su vezati supružnike i zaprijetiti im pištoljem. Kada su im oni rekli da zlata nemaju, pljačkaši su inzistirali na novcu koji su, prema uputama prestrašenog bračnog para, našli u spavaćoj sobi. I bio je to pun pogodak – iz spavaće sobe odnijeli su tristotinjak tisuća kuna. U cijelom incidentu vezanoj je ženi pozlilo i jedan od pljačkaša donio joj je čašu vode. Cijela “operacija” razbojničkog dvojca trajala je pola sata, nakon čega su brzo pobjegli. Ali drami tu nije bio kraj. Osim s plijenom koji su otuđili ukućanima, poslužili su se i Mercedesom parkiranim ispred kuće.

Njime su se dovezli do obližnje pruge, gdje su ga ostavili, očito preplašeni da će ih policija tako lakše otkriti. Dva dana poslije supružnike nismo zatekli kod kuće, ali cijelu dramu prepričao nam je njihov sin (30).

– Bitno da su oni živi i zdravi, ukrali su nam dosta novca, ali što sad – sliježe ramenima sin koji s ostatkom obitelji vodi poduzeće koje dugi niz godina prodaje sanitarije te sustave grijanja i klimatizacije.

Na pravom mjestu u pravo vrijeme

– Razbili su prozor sa stražnje strane i tako ušli u kuću. Možda su to napravili i prije tog dana pa su čekali u praznom potkrovlju – nagađa tridesetogodišnjak. Misli da je riječ o lokalnim lopovima koji su došli na blef i vodili se logikom “daj što daš”. Iako i sam svjestan da nije dobro držati velike svote novca kod kuće, sliježe ramenima i kaže da su lopovi očito pogodili pravo vrijeme i mjesto. Mjesec prije lopovi su također u kratkom vremenu svoje vreće natrpali pozamašnim plijenom. Tada su iz obiteljske kuće u Sesvetama odnijeli pola milijuna kuna.

>>Bračni par uhićen u četvrtoj provali u istu malu trgovinu

>>Ukrao novac i nakit, odnio i ogrlicu s dukatima staru stotinjak godina

Komentara 59

Avatar El Indio
El Indio
07:38 14.10.2014.

Jos su dobro i prosli, sjecam se prija par godina provalili umirovljenom gestabaitaru i lik je bio trmast nije htjeo rec gdje je lova pa su ga mucili dok nije izdahnuo. Na kraju su se zadovoljili sa onim sta su nasli no danas sjede tamo gdje im je i mjesto

MD
mdma
07:37 14.10.2014.

imati u kuci toliki novac,a alarm ne.

LJ
Little John
09:06 14.10.2014.

Prema prethodnim komentarima ispada kriv bračni par a ne lopovi?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije