Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neriješen slučaj

Ubojica vlasnika Montmontaže d. d. nije ostavio tragove

\'UNUTRASNJA....ZGB....20.06.2000. SABORSKO POVJERENSTVO ZA VECERNJI LIST, Nikola Lisicar SNIMIO PATRIK MACEK\'
Patrik Macek/Pixsell
16.02.2010.
u 18:00

Policija je u protekle četiri godine obavila 270 razgovora, 20 poligrafskih testiranja, 56 provjera preko Interpola... no počinitelj je i dalje nepoznat.

Kako se zove ubojica Nikole Lisičara (61), vlasnika i predsjednika uprave Montmontaže d. d. koji je prije četiri godine, 30. siječnja 2006. ustrijeljen na kućnom pragu u zagrebačkoj Dubravi, podatak je do kojeg policija nije došla, usprkos višegodišnjoj istrazi.

Dočekao ga pred kućom

Ubojica, koji je tog prohladnog zimskog jutra u 6.40 sati dočekao poduzetnika dok je izlazio iz kuće te u njega ispalio hitac, nanijevši mu prostrijelnu ozljedu abdomena, nije iza sebe ostavio nikakvih materijalnih tragova, uključujući i čahure iz oružja iz kojeg je pucao. Čak ni to da počinitelj nije bio maskiran te da ga je Lisičar prije svoje smrti 15. veljače 2006. uspio opisati – a opisao ga je kao muškaraca od oko 50 godina, nižeg rasta, malo jače građe te podebljeg rumenog lica – istražiteljima nije pomoglo u lovu na ubojicu. Na osnovi tog opisa policija je izradila fotorobot te je jedna osoba bila i privedena u svibnju 2006., no poslije obavijesnog razgovora i poligrafskog testiranja potencijalni je sumnjivac pušten jer nije ustanovljeno da je ubojica.

U protekle četiri godine policija je tragajući za ubojicom Nikole Lisičara obavila 270 obavijesnih razgovora, poligrafski je testirala 20 osoba te je preko Interpola zatražila provjeru za 54 osobe, a diljem zemlje zatražena je provjera za 126 osoba. Istodobno, policija je zaprimila 23 različite informacije o mogućem počinitelju, a poslije obrada, osobe koje su se spominjale u tim informacijama eliminirane su iz daljnje istrage, bilo kao počinitelji bilo kao naručitelji.

Nemaju detaljan opis

U MUP- u kažu da im pronalaženje ubojice otežava to što što nemaju detaljan opis počinitelja te to što ubojica iza sebe nije ostavio nikakvih tragova. Upravo taj detalj upozorava na to kako je moguće da je Lisičar bio žrtva profesionalnog ubojice, u što je vjerovala njegova obitelj, koja je svojedobno angažirala i privatne istražitelje.

No danas, četiri godine poslije, ni službena ni privatna istraga nisu pridonijele otkrivanju ubojice.

Motiv ubojstva tražili i u poslovnim vezama

Lisičar je bio na čelu Montmontaže d. d., poduzeća u većinskom vlasništvu njegove obitelji, a primarni posao Montmontaže d. d. građevinski su radovi u zemlji i inozemstvu. No osim toga bave se trgovinom strujom, plinom, kupnjom zemljišta i gradnjom nekretnina. U tim poslovnim krugovima policija je tražila mogući motiv ubojstva jer se na početku nagađalo da je na Lisičara pucao netko od nezadovoljnih radnika. Jedan krak istrage vrtio se i oko bivšeg Lisičarova partnera Ivana Nuića, kojeg je Lisičar isplatio nakon afere s kupnjom Večernjeg lista.

Komentara 2

OB
-obrisani-
19:48 16.02.2010.

nisu ni ubojice što su nekad bili ,zašto nije ostavio svoju osobnu kartu ,baš je bezobrazan

MM
Mladen Miletić
18:34 16.02.2010.

Ubojica vlasnika Montmontaže d. d. nije ostavio tragove , ili kako se ono kaže policija zna svoj posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije