Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nasilna smrt

Ubojica je izudarao po glavi pa joj ukrao nakit

rijeka ubojstvo (1)
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
14.09.2013.
u 20:16

Većina stanara u peterokatnici, koji su večer prije vidjeli vatrogasce i policiju, ostali su zgranuti viješću da je susjeda Lidija ubijena

Okolnosti smrti Lidije Kukura, 77-godišnje Riječanke, koja je u petak navečer pronađena mrtva, okrvavljene glave, u svom stanu u Rijeci, još se istražuju. Cijelu noć policijski istražitelji bili su u stanu na trećem katu peterokatnice u Ulici Brdo u četvrti Vežica, a temeljiti očevid učvrstio je sumnju da je riječ o ubojstvu.

Obdukcijom koja je obavljena u subotu u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci potvrđeno je da je žena umrla nasilnom smrću, a uzrok smrti su višestruke ozljede glave. Žena je, doznaje se, usmrćena s više jakih udaraca po glavi, a ubojstvo se dogodilo tijekom poslijepodneva. Policija nastavlja kriminalističko istraživanje i u interesu istrage zasad ne priopćava u kojem su ih pravcu usmjerila saznanja do kojih su došli.

Navodno iz stana ništa nije ukradeno, no sumnja se da je napadač ukrao zlatninu koja je žena imala na sebi. Većina stanara u peterokatnici, koji su večer prije vidjeli vatrogasce i policiju, ostali su zgranuti viješću da je susjeda Lidija ubijena. Mislili su da je umrla, iako se, kažu, nije žalila na zdravstvene probleme osim uobičajenih za njenu dob i znali su da je bila šećeraš. Nitko ništa nije čuo niti vidio neku nepoznatu osobu u zgradi u petak.

- Ma tko bi nju ubio i zašto? Pa živjela je kao i svi mi, penzionerski, kakvo bogatstvo, sve što imamo je u kući, koji novci – pričala je jučer ujutro gospođa iz obližnje obiteljske kuće koja je Lidiju poznavala cijeli život. Prije nekoliko dana, kaže, dogovorile su se da će popiti kavu i ispričati se , a sad ovo.

- Kad sam čula, nisam mogla vjerovati da je umrla, a kamoli da ju je netko ubio - kaže ta susjeda. Lidiji je, nastavlja, muž umro prije dvije godine, sin ju je često posjećivao, sama je obavljala trgovinu i sve svakodnevne poslove, uvijek je bila u pokretu. U zgradi na Vežici većina stanara živi godinama i dobro se poznaju, ali na trećem katu stanari iz dvaju stanova nisu bili kod kuće. Vatrogasce je, kad je oko 18 sati sa svog balkona na katu ispod vidio da se dimi iz stana gospođe Lidije, pozvao Bogoljub Mirošević .

- Vatrogasci su stigli u 18.15 sati. Vrata su bila zatvorena, ali otključana , no to me nije začudilo jer je susjeda često tako ostavljala vrata, nekad i odškrinuta. Mi se ovdje svi poznajemo i nikad se ništa nije dogodilo - ispričao je. Vatrogasci su ušli, sa štednjaka makli express lonac koji se zapalio i dimio, a Mirošević je, ispričao je, kroz odškrinuta vrata vidio da susjeda beživotno leži na leđima, dijelom u hodniku dijelom u kupaonici.

- Pomislio sam da je pala jer je bila šećeraš pa joj je pozlilo, kasnije mi je vatrogasac rekao da nije davala znakove života, a to je poslije utvrdio i liječnik iz Hitne. Čuo sam da je imala ozljede na glavi i da je u kupaonici bilo puno krvi - ispričao je susjed.

>> U riječkom stanu pronađena mrtva žena. Sumnja se da je ubijena

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije