Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osijek

U sudaru dvaju biciklista žena teško ozlijeđena

biciklist
Foto: Ilustracija: Marijan Susenj/PIXSELL
09.04.2015.
u 13:18

Osječka policija apelira na vozače "na pedale"

Jedna je žena teško ozlijeđena u sudaru dvaju biciklista u srijedu oko 17.30 sati u Osijeku. Biciklirala je nogostupom i prelazila cestu preko "zebre", a da nije propustila sva vozila. U prednji kotač njezina bicikla udario je drugi biciklist koji je s kružnog toka skretao u Srijemsku ulicu. Vozačica je pala i teško se ozlijedila.

Policija apelira na bicikliste, čija je sezona upravo počela, da se pridržavaju prometnih propisa. Gdje god je ima, moraju se voziti biciklističkom stazom, a ne nogostupom.

- Nužno je da poštuju svjetla na semaforu i ne voze u zabranjenom smjeru, kao ni pod utjecajem alkohola – ističu u PU osječko-baranjskojNoću obavezno moraju upaliti svjetla i nositi reflektirajući prsluk. Voze li preko "zebre", prijeti im kazna od 500 kuna.

Jedan je biciklist lani poginuo, 17 ih je teško, a 35 lakše ozlijeđeno na osječkim cestama lani, u 64 prometne nesreće. Počinili su i ukupno 2185 prometnih prekršaja. Crne brojke već se bilježe i u ovoj godini. Poginula je jedna osoba, četiri su teško, a tri lakše ozlijeđene u ukupno osam nesreća. Evidentiran je 331 prekršaj biciklista. 

>> Krenuo biciklom na put po cijeloj Hrvatskoj 

>> Povorka biciklista za oboljele od epilepsije

Komentara 2

OB
ObrenM
13:32 09.04.2015.

Ne treba je zaliti radi njezine lakomislenosti.Rijetko koji biciklist gura svoju biciklu pjesackim,nego izlete na njega kao sumanuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije