Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TROJICA OSUMNJIČENA

U Bugarskoj otkupili lažne novčanice od 500 eura pa ih distribuirali po RH

euri
Foto: DPA/PIXSELL
14.05.2015.
u 17:30

Osim krivotvorenja novca, tri muškarca od kojih su dvojica iz Brodsko-posavske, a jedan iz Osječko-baranjske županije, sumnjiče se i za druga kaznena djela

Policajci PU brodsko-posavske dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca u dobi od 36, 39 i 42 godine koji se sumnjiče za distribuiranje lažnih novčanica u apoenima od 500 eura.

Osim krivotvorenja novca, tri muškarca od kojih su dvojica iz Brodsko-posavske, a jedan iz Osječko-baranjske županije, sumnjiče se i za druga kaznena djela i prekršaje. Oni su, sumnja se, radi stjecanja protupravne imovinske koristi, po prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom na području Bugarske otkupili krivotvorene eure. Potom su u Hrvatskoj, točnije u Slavonskom Brodu, Osijeku i Vinkovcima, u optjecaj stavili više novčanica u apoenima od 500 eura.

Pretragom domova i prostorija koje koriste osumnjičenici policija je pronašla i oduzela 371,1 kilogram rezanog duhana, 189 kutija cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija i 15 komada streljiva kalibra 7,65 milimetara. Sva trojica bit će kažnjeno i prekršajno prijavljena mjerodavnim tijelima.

>>Uzeo joj mirovinu da provjeri je li novac krivotvoren

>>Plaćali krivotvorenim novčanicama od 20 i 100 eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije