Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
umjesto pogreba odbukcija

Nakon operacije u trbuhu mu zaboravili 'špatulu' dugu 24 cm

Sprovod Omer Sušić Kutina
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
30.04.2014.
u 12:59

Nakon što je lijes s tijelom pokojnog Omera Sušića jučer s groblja odveženo na obdukciju, iz sisačke bolnice, gdje je operiran nakon teških ozljeda na radu u Kutini, potvrđuju da odgovornost nije samo na liječniku već i na cijeloj pratećoj ekipi

Policija istražuje okolnosti smrti 55-godišnjeg Omera Sušića iz Kutinskog Selišta, čije je tijelo jučer, neposredno prije ukopa, odvezeno na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu u Zagrebu.

Omer Sušić preminuo je 26. travnja u sisačkoj bolnici, a sumnja se da je njegova smrt posljedica nemara prilikom operacije u istoj bolnici, obavljene 16. siječnja. Ta je operacija obavljena zbog teških ozljeda koje je Sušić, radnik Elektre, doživio u Kutini tijekom posla. Na njega je, dok je na kranu popravljao instalacije, udario kamion.

Zbog zadobivenih teških ozljeda podvrgnut je operaciji, čije su indirektne posljedice, sumnja se, dovele do njegove smrti tri mjeseca kasnije. Naime, ispostavit će se kako je prilikom te operacije u njegovoj trbušnoj šupljni medicinsko osoblje "zaboravilo" medicinski instrument dug 24 centimetra. Zbog te velike pogreške Omer je patio od velikih bolova, a liječnici su tek početkom travnja uočili da mu se u trbušnoj šupljini nalazi 24 cm duga "špatula" i ukolnili je. No do tada ona mu je ošteila brojne untrašnje organe, od kojih je posljedica i preminuo 26. travnja.

U sisačoj bolnici potvrđuju događaj, kazuju kako odgovornost prilikom operacije nije samo na liječniku nego na cijeloj pratećoj ekipi koja je morala uočiti da nedostaje špatula i upozoriti na to kirurga.

Postoji li kaznena odgovornost utvrdit će istraga. Za obitelj tu dileme nema - pogreška u sisačkoj bolnici prouzrokovala je smrt Omera Sušića.

>>Prekinuli sprovod i tijelo preminulog vratili na obdukciju!

Komentara 4

TA
tamanitelj
15:42 30.04.2014.

Sve novine pišu već deset dana o ovome događa ,a ni šalju policiju na sprovod jadno

BA
balic
13:22 30.04.2014.

za ovakve propuste kod OP bi u drugim zemljama bolnica i osoblje odgovaralo i moralo platit obitelji preminulog za njihov slamperaj.. kod nas ? brane se traze izgovore..Sta je kod nas jos normalno ,nista.

SK
sladja_kava
13:12 30.04.2014.

neka ti je omere lagana hrvatska gruda! pocivaj u miru i saucesce tvojoj porodici!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije