Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavonski brod

´Seosku čarku´riješio hicem u glavu, pa dobio 9 godina

Ivan Crnac presuda
Foto: Ivica Galović
10.06.2014.
u 17:52

Crnac je 23. studenog prošle godine hicem iz pištolja ručne izrade, za koji nije imao dozvolu, ubio Pavu Grgaševića (59) iz susjednih Banovaca, sa čijom je obiteli u dogogodišnjem sukobu zbog nesuglasica oko otkupa mlijeka

Ne osjećam se krivim, jer mislim da sam imao pravo braniti se pred nasiljem i fizičkim napadom – rekao je Ivan Crnac (76) iz Bebrine, koji je danas na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu nepravomoćno osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 9 godina.

Osam i pol godina dobio je za ubojstvo, a osam mjeseci za neovlašteno držanje oružja. Crnac je 23. studenog prošle godine hicem iz pištolja ručne izrade, za koji nije imao dozvolu, ubio Pavu Grgaševića (59) iz susjednih Banovaca, sa čijom je obiteli u dogogodišnjem sukobu zbog nesuglasica oko otkupa mlijeka. Nakon što ga je pokojnik verbalno napao i odgurnuo na raskrižju u Bebrini, on ga je s udaljenosti od pola metra pogodio u glavu.

- Nismo prihvatili navode obrane kako se radilo o postupanju na mah i nužnoj samoobrani. Umjesto da prijavi Grgaševiće za prijetnje, Crnac je u svojoj glavi stvorio viziju kako će se braniti. Kada ga je pokojnik odgurnuo, on nije zazvao ničiju pomoć, iako su u blizini živjeli njegovi prijatelji, nego je odmah zapucao – kazala je u svom obrazloženju sutkinja Marija Balenović.

Kao olakšavajuće okolnosti Crncu su uzete njegova dob, prehodno nekažnjavanje te činjenica da je prvi napadnut.

Obrana je najavila žalbu.

>>'Ubio mi je brata iako je sa mnom bio u svađi'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije