Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
narkolanac

Šef Prnjat i Štifanić na drogi su zaradili 14 milijuna eura

'25.10.2010. Rijeka - Pocelo sudjenje narkodilerima na Zupanijskom sudu. Privodjenje na raspravu Milana Stifanica(na slici) i Dalibor Silica. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
12.12.2011.
u 22:30

Za krijumčarenje 144 kg droge optuženi su Štifanić i Šilić, dok se Prnjat i njegova obitelj terete za pranje novca stečenog od droge

USKOK-ova optužnica prema kojoj su Stjepan Prnjat i njegov kompanjon Milan Štifanić (na fotografiji) od 2001. do 2007. na krijumčarenju i prodaji droge zaradili milijune eura koji su oprani kupnjom nekretnina i pokretnina te štednjom na njihovim i računima članova Prnjatove obitelji, u nastavku je suđenja izmijenjena. 
Štifanić i njegov prvi suradnik Dalibor Šilić terete se za preprodaju 144 kilograma heroina i kokaina te pranje novca stečenog tim poslom, dok se Prnjat, budući da je za isto djelo već osuđen u Italiji, pred riječkim sudom tereti za pranje novca zarađenog u tom poslu.

Pred sutkinjom Ikom Šarić sjede Štifanić, koji na suđenje dolazi sa slobode, i Šilić, koji se u nedjelju navečer nakon bijega pojavio u riječkom zatvoru pa je ponovno pritvoren. Prnjat je u talijanskom zatvoru, a članovi njegove obitelji nedostupni pa im se sudi u odsutnosti. Štifanić i Šilić i dalje se ne smatraju krivima, kao ni drugi optuženici, a svi se protive i prijedlogu za oduzimanje imovinske koristi jer je "neosnovan". Narkobosu Prnjatu i njegovoj desnoj ruci Štifaniću dio je zarađenog blokiran, a prema računici zamjenice ravnatelja USKOK-a Sajonare Čuline ukupni je iznos koji su njih dvojica stekli u poslu s drogom i koji bi trebali platiti, budu li pravomoćno osuđeni, 14,2 milijuna eura.

Ponovno saslušani ugroženi svjedoci A1 i A2 ponovili su prijašnje iskaze vezane za optužbe protiv Štifanića i Šilića iz kojih slijedi da je preko ruku njih dvojice prošlo 144 kilograma heroina i kokaina, a A1 o tome zna jer je, zbog duga prema Štifaniću koji je samo rastao, morao raditi za njega.

Komentara 1

CH
chemica
01:14 13.12.2011.

Zbilja moraš biti teški kreten pa da te ovakvi truju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije