Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
paklena ekipa

Kako su ubojica Dalibor i ubijeni Marko 'palili i žarili' Vinkovcima

Dalibor Grgić
Foto: ''
1/2
22.04.2014.
u 19:01

Grgić je uhvaćen nekoliko sati nakon zločina dok je išao prema granici s BiH, ali ga je u bijegu zaustavila policija.

Ubijeni Marko Marjanović (50) i njegov ubojica Dalibor Grgić (34) zvani Dado Bonano “žarili su i palili” Vinkovcima još od 90-ih. O obračunu dvojice poslovnih partnera, reketara i nasilnika, koji se dogodio u ponedjeljak, malo tko u Vinkovcima želi govoriti, ali se svi sjećaju slučaja iz 1995. kada je Marjanović sa svojom ekipom htio naplatiti reket jednom ugostitelju. Čovjek im se tada usprotivio pa su Marjanovići zoljom naciljali njegov kafić. Vjerojatno u posljednji trenutak bijesni je vlasnik uletio među njih s pištoljem u ruci te ih je rastjerao kao malu djecu.

– On je pod zemljom, ali zlo je i dalje ostalo i, ako policija i Državno odvjetništvo nešto ne učine radikalno, ovo ubojstvo neće nikome donijeti koristi – kaže Vinkovčanin dobro upućen u zbivanja nakon što je u narodnjačkom klubu Shakespeare Grgić pištoljem ubio suradnika i zaštitnika Marjanovića. Iako su svjedoci čuli 5-6 hitaca na Uskrsni ponedjeljak oko 1.30 sati, samo je jedan hitac pogodio Marjanovića i nanio mu oštećenje srca, pluća, arterije, od čega je već nakon nekoliko minuta umro. Grgić je uhvaćen nekoliko sati nakon zločina dok je išao prema granici s BiH, ali ga je u bijegu zaustavila policija.

– Čujem da je među njima bilo svađe jer je Dado stalno bio “na bijelom” i to je utjecalo na posao. Oni su si bili dobri i zajedno su radili, no i kod raspodjele novca, kako čujem, dolazilo je do razmirica, a to je jednom moralo puknuti – kaže Vinkovčanin koji poznaje obojicu. Stevo Culej, dopredsjednik krovne i predsjednik vukovarsko-srijemske udruge Specijalne policije, tvrdi kako Marjanović nikada nije bio pripadnik Specijalne policije.

– Naprotiv, s njim i njegovom klapom imali smo samo problema. Kada je bio odlučan napad na Stare Jankovce, mi smo ga obranili, a on je sa svojima u to vrijeme bio u Cerni u krčmi. Nikakav on branitelj nije bio jer se kriminalom bavio i prije rata – kaže Culej, a specijalac koji je zamolio za anonimnost dodaje kako je Marijanović, doduše, sa svojom ekipom bio raspoređen u Specijalnu policiju, ali se u njoj nisu dugo zadržali.

>> Šefa za kojeg je reketario smaknuo u punom klubu

>> U Vinkovcima u kafiću ubijen 50-godišnjak, ranjen mladić

Komentara 44

BE
belimo
19:18 22.04.2014.

A što je policija napravila sa njima do ubojstva? NIŠTA - a sve su znali i šutjeli kao što znaju o puno sličnih slučaja...Po svemu sudeči ovi su davno trebali biti u pržunu.

NI
nibunika
19:33 22.04.2014.

Nadam se da će se na ove optužbe da su podržavali mafiju oglasiti i načelnik vinkovačke policije i njegovi zamjenici, a i ministar policije.

TA
talijanka
19:10 22.04.2014.

Neka se banda ubija..samo je zalosno sto policija jako dobro zna za reketare(i u drugim gradovima) i nista ne poduzimaju,,Dolaze kod postenih ljudi i uzimaju novac-REKET,,mafija,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije