Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE

‘S lažnih 50 eura kupio je djevojčici igračku Hello Kitty’

miro čalušić
Dalibor Urukalović/PIXSELL
26.09.2013.
u 17:43

Ana Juričević, zaposlenica Tifona, kazala je da joj je žena duge crne kose htjela platiti novčanicom od 50 eura, no da joj to nije pošlo za rukom jer je odmah vidjela da je riječ o krivotvorini pa je žena platila u kunama

Zaposlenici benzinske postaje u Jasenicama na autocesti kraj Zadra danas su svjedočili na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu na suđenju Miri Čalušiću i još četvorici okrivljenika zbog lihvarskih ugovora kojima su se, kako ih se tereti od 2007. do 2009., obogatili za 31 milijun kuna u nekretninama i novcu. Čalušića i petookrivljenu Anu Paradi optužuje se da su lažnim novčanicama eura plaćali na benzinskoj stanici.

Ana Juričević, zaposlenica Tifona, kazala je da joj je žena duge crne kose htjela platiti novčanicom od 50 eura, no da joj to nije pošlo za rukom jer je odmah vidjela da je riječ o krivotvorini pa je žena platila u kunama. Dario Čoza, njezin kolega s iste benzinske stanice ali na drugoj strani autoputa, rekao joj je da su iste osobe i kod njih na stanici platile krivotvorenim novcem.

– Prvo je ušla neka žena i platila lažnom novčanicom od 50 eura, a nakon pola sata ušao je i muškarac s djevojčicom kojoj je kupio neku igračku Hello Kitty s također lažnih 50 eura. Tada je moja kolegica shvatila da je novčanica krivotvorena pa smo pozvali policiju, koja je izuzela snimke s videonadzora. Policajac nije izuzeo snimke s benzinske preko puta jer je puhala bura pa nije htio prelaziti cestu – rekao je svjedok Dario Čoza dodajući da mu je policajac rekao da je muškarac na snimci Miro Čalušić. Zbog ekonomičnosti postupka sutkinja je danas odlučila razdvojiti optužnicu, odnosno odijeliti dio koji se odnosi na krivotvorenje novca.

>> Lihvarski ugovori: Govorio o gumama 
za koje je dobio 500 €

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije