Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija skela

Uhićena petorka iznudom i kamatarenjem zaradila 4 milijuna kuna

policija
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
15.05.2015.
u 12:10

Među uhićenima je i jedan policijski djelatnik PU primorsko-goranske, policajac iz jedne policijske postaje

U završnici višemjesečne policijske istrage pod imenom "Skela" u četvrtak je u Rijeci i Opatiji uhićeno pet osoba starosti od 31 do 52 godine koje se sumnjiči da su u više navrata iznuđivali i kamatarili više osoba i na taj se način domogli najmanje 4 milijuna kuna – u novcu, pokretninama i nekretninama koje su od oštećenih, uporabom sile i ozbiljnim prijetnjama iznudili.

Jedan od uhićenih je i policijski djelatnik PU primorsko-goranske, policajac iz jedne policijske postaje. Usto, osumnjičeni su i zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja. U uhićenju ove petorke,  koja će danas biti privedena na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo, sudjelovala je i specijalna policija jer je procijenjeno da se radi o osobama koje su naoružane i mogle bi pružati otpor.

Procjena se, rekao je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare u PU primorsko-goranskoj Željko Kruneš, načelnik Sektora kriminalističke policije,  pokazala točnom jer je kod nekih prilikom uhićenja policija pronašla oružje, a u pretragama stanova, kuća, automobila i ugostiteljskog objekta koji su koristili, pronađeno je šest pištolja, streljivo pa čak i pancirka. Pronađeno je i oduzeto i 27 tisuća eura, 151.400 kuna, 100 američkih dolara i 100 švicarskih franaka, prijenosno računalo, više mobitela i SIM kartica, kao i opsežna dokumentacija vezana za "poslovanje", među ostalim i lihvarski ugovori o posudbama novca.

Najbolji plijen je skupocjeni Mercedes CL 550 koji su se osumnjičeni dokopali, sumnja se,  iznudom.

>> Iznuđivanje u Delnicama - posuđivao novac, pa prijetio

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar d-ano
d-ano
13:28 15.05.2015.

Zasto se javno ne objave imena doticnih osoba.Kriminalce treba javno oznacit .da smrde na kilometre.

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
19:35 15.05.2015.

znači li to da će sve bankatre pohapsiti

DU
Deleted user
19:39 15.05.2015.

nisam za kriminal ali gledajuci stanje u zemlji vjerovatno nisu ucjenjivali mene i meni slicne jer bi vjerovatno uzicali nekih par tisuca. Znaju oni gdje ima 4 miliona kuna. Drzte lopova! Ko? ja da ga drzim?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije