Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukradeni novac i zlato

Ravnateljstvo policije o provali u Heinzelovoj: Provode se očevid i kriminalistička istraga

policija u heinzelovoj
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
04.04.2016.
u 19:47

Nacionalni sindikat policije MUP-a danas je zbog te krađe iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije u dopisu ministru Vlahi Orepiću zatražio odgovornost i smjenu ravnatelja policije te načelnika zagrebačke policije, tvrdeći da su ukradene vrijednosti prije dva mjeseca oduzete jednom građaninu i da zbog propusta nisu bile zbrinute na odgovarajući način.

O provali u sjedište zagrebačke kriminalističke policije, iz kojeg je, prema neslužbenim navodima, ukradeno oko dva kilograma zlata i 280 tisuća eura, danas popodne se oglasilo i Ravnateljstvo policije koje je priopćilo da se provodi očevid i kriminalističko istraživanje zbog "provale u službene prostorije PU zagrebačke tijelom noći s 3. na 4. travnja".

 "U tijeku je očevid kojim rukovodi Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu, a kriminalističko istraživanje provodi Ravnateljstvo policije u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom", stoji u kratkom priopćenju.  

Nepoznati lopovi, prema neslužbenim podacima, ukrali su dva kilograma zlata i 280 tisuća eura.

Nacionalni sindikat policije MUP-a danas je zbog te krađe iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije u dopisu ministru Vlahi Orepiću zatražio odgovornost i smjenu ravnatelja policije te načelnika zagrebačke policije, tvrdeći da su ukradene vrijednosti prije dva mjeseca oduzete jednom građaninu i da zbog propusta nisu bile zbrinute na odgovarajući način. 

>> Zlato i novac ukradeni iz policije vjerojatno potječu od kaznenog djela

Komentara 7

DS
dsoltic5
20:26 04.04.2016.

Što reći, ovo sve govori o našoj državi, o našoj policiji, o hrvatima katolicima i domoljubima, a ne mogu da spomenem slučaj Bandić i lopovski,smrdljivi sud, dođe ti da ponovo uzmeš pušku i da dovršio što smo zapoćeli 91, pa kom obojci ,a kom opanci, kako govoriš naši stari,uglavnom povrača mi se od ove naše kvazi demokracije

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
09:05 05.04.2016.

Dva su moguća ishoda. Ili se radi o krađi unutar policije povezanoj s mogućim kriminalcima izvan policije, a toga ima svugdje u svijetu. Drugi je da su strukture u politici odlučile naškoditi hrvatskom ratnom heroju Orepiću jer mu nisu ništa našle kako bi uz pomoć politički dirigiranih snaga unutar policije isprovocirale ostavku ministra. Dakle ili kriminal ili politika, baš me zanima što je na kraju stvarno bilo!

Avatar navijač
navijač
20:08 04.04.2016.

Tko zna šta je tu sve otuđeno i koga se štiti , ali ova krađa je sigurno namještena , pa s bilo čije strane. Treba netko i odgovarati za to ali da nebude po starom običaju , pa da kazne samo dežurnog policajca kako je to kod nas inače.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije