Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sisak

Radovi na Vinogradskoj ulici započinju već sljedeći tjedan

Kristina Ikić Baniček i Ivo Žinić
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/5
20.04.2016.
u 14:06

Prva faza radova u toj ulici, koja vodi prema sisačkoj bolnici, koštat će 3,3 milijuna kuna

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić (HDZ) i sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček (SDP) potpisali su danas ugovor o zajedničkom sufinanciranju izgradnje komunalne infrastrukture u sisačkoj Vinogradskoj ulici. Prva faza radova u toj ulici, koja vodi prema sisačkoj bolnici, koštat će 3,3 milijuna kuna od čega će milijun dati Županija, a ostalo Grad Sisak.  

- Zahvaljujem županu na finalizaciji naših dogovora na način da se Sisačko-moslavačka županija uključi u realizaciju nekih ključnih projekata važnih za građane grada Siska. Drago mi je da smo se dogovorili i prepoznali važnost upravo ove prometnice koja je ključna kada se radi o prometu prema Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić – rekla je gradonačelnica Ikić Baniček.  

Radovi prve faze izgradnje Vinogradske, od Strossmayerove ulice do zavoja, započinju već sljedeći tjedan, a gradit će se kanalizacija, nogostup i cesta u dužini 476 metara te će se napraviti rekonstrukcija vodovodne mreže. Druga faza se odnosi na dio Vinogradske od ulaza u bolnicu do zavoja dužine oko 400 metara, a i taj će se dio započeti ove godine dok se treća faza u dužini oko 120 metara, koja je najzahtjevnija u smislu rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, odnosi na sam zavoj i ostavljena je za kraj projekta u idućoj godini.  

Župan Ivo Žinić naglasio je kako je ovo prvi ovakav ugovor između Grada Siska i Sisačko-moslavačke županije.  

- Mi smo još prije godinu dana dogovorili određenu suradnju jer Sisak je dio županije i mislim da moramo zajednički raditi u interesu građana. Naša namjera je bila sudjelovati u izgradnji Bakranove ulice. Međutim, nismo to uspjeli realizirati jer je vrijednost radova bila manja od predviđene cijene pa je Grad samostalno riješio taj projekt. Odlučili smo se za Vinogradsku jer  je važna za građane cijele županije – rekao je župan.

>> Obnova bazena po Esco modelu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije