Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trostruki ubojica

Psiho izgubio na sudu: Imao dovoljno hrane i vode dok su ga ispitivali

sud
Foto: Pixsell
08.01.2014.
u 14:52

Sud je istaknuo da je suđenje Dvorskom bilo pošteno, iako ga, kad je priznao zločin, nije zastupao odvjetnik

Europski sud za ljudska prava krajem godine presudio je da Hrvatska nije povrijedila pravo Ivana Dvorskog zvanog Psiho na pošteno suđenje u kojem je osuđen na 40 godina zatvora za trostruko ubojstvo Mirjam Švaljek, njezina nevjenčanog supruga Đanija Vukoše i njegova oca Benita, palež i pljačku u Rijeci u ožujku 2007.

Europski sud također je odbacio kao neosnovan prigovor Dvorskog da je za policijskog ispitivanja bio pritvoren u nečovječnim uvjetima i kako su mu bili uskraćeni hrana i voda. No, presuda nije konačna jer obje strane, i Dvorski i RH, mogu podnijeti zahtjev za preispitivanje presude pred Velikim vijećem u roku od tri mjeseca od objave presude. Europski sud većinom glasova utvrdio je da fotografije prostorije u kojoj je Dvorski bio pritvoren tijekom policijskog ispitivanja te računi za hranu i piće dokazuju kako je prostorija bila odgovarajuće opremljena, a da su dostavljane količine hrane i pića bile znatno veće od potreba samih policijskih službenika.

Sud je istaknuo da je suđenje Dvorskom u cjelini bilo pošteno, iako ga za policijskog ispitivanja, kad je priznao počinjenje zločina, nije zastupao odvjetnik kojeg je sam izabrao. Sud je zaključio da su Dvorskom tijekom suđenja osigurana sva prava i kako njegovo priznanje zločina na policiji nije bilo jedini, a kamoli odlučujući dokaz za njegovu osudu.

>>Oni su u klubu 40: Do sada izrečeno 14 maksimalnih kazni

Komentara 1

Avatar vekavac
vekavac
19:09 08.01.2014.

Zbog ovakvih treba uvesti smrtnu kaznu i po kratkom postupku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije