Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOJE STARACA

Pretučeni hrvatski povratnici u BiH umrli u istom danu

Hitna BiH
Foto: Zoran Grizelj/PIXSELL, ilustracija
13.05.2014.
u 18:07

Životi dvoje staraca ugasili su se u istom danu na dvije različite lokacije

Točno 22 dana nakon što ih je brutalno pretukao Arnes Delić (22) u obiteljskoj kući u mjestu Ratanj kraj Kraljeve Sutjeske, dvoje hrvatskih povratnika Nikola Crepulja (74) i Marica Kristić (79) danas su umrli od zadobivenih ozljeda. Životi dvoje staraca zauvijek su ugašeni u istom danu i to na dva različita mjesta.

Obdukcija tijela

Nikola Crepulja preminuo je u Županijskoj bolnici Zenica, a Marica Kristi, u staračkom domu u koji je premještena nakon završetka liječenja. Oboje staraca zadobilo je teške tjelesne ozlijede u obliku prijeloma kostiju lica. U izjavi za sarajevski portal Klix.ba fra Željko Brkić, svećenik Samostana Kraljeva Sutjeska, kazao je kako je naređena obdukcija njihovih tijela da bi se utvrdio uzrok smrti, a detalji o sahrani bit će naknadno objavljeni. Prije 22 dana u kuću bolesnog Nikole i Marice, gluhe i slijepe starice, u kakanjskoj općini provalio je 22-godišnji Arnes Delić iz sela Dragovići u općini Vareš.

Višestruki prijestupnik čiji je policijski dosje pun razbojništava i napada na povratnike Arnes Delić iz Vareša, prema izvješćima policijskih službenika, noć prije nego što je napao nesretne starce izvršio je razbojništva i krađe u tri kuće u mjestu Ratanj, u Kraljevoj Sutjesci (općina Kakanj). Nakon uhićenja Delić je na sudu priznao da ih je pretukao te mu je određen jednomjesečni pritvor.

Uznemirenost mještana

Ovaj mladić bio je otprije poznat stanovnicima sela Ratanj po razbojništvu, kazali su ekipi našeg portala koja ih posjetila krajem travnja. Iako su se Crepulja i Kristić nalazili pod stalnim nadzorom liječnika, a Marica od samog prijama u bolnicu u Zenici nije bila u životnoj opasnosti, svi su se nadali da će starci preživjeti, kazao je fra Željko. On je naglasio da je ovo poruka svima, ne samo u Kraljevoj Sutjesci, već i u cijeloj BiH, da počinitelji krivičnih djela trebaju biti kažnjeni, ali da, nažalost, ne mogu očekivati zaštitu, a kamoli ruku pravde.

U selu Ratanj živi pet hrvatskih povratničkih obitelji. Ovakva razbojništva događaju se u određenom razmaku. Ona se očituju, kako objašnjavaju mještani, kroz uništavanje imovine, sječu privatne šume, provale u kuće te bezočne napade na nezaštićene stanovnike. Slaven Katičić, predsjedavajući Općinskog vijeća Kakanj i predsjednik OO HDZBiH Kakanj, nakon napada posjetio je stanovnike Ratanja, a s njim su tom prigodom bili i Mirsad Pehadžić, načelnik Policijske uprave Visoko, te zapovjednik Policijske postaje Kakanj Esnaf Buza i njegov zamjenik Žarko Šahinpavlić. Oni su tada obećali mještanima povratnicima policijsku zaštitu.

Komentara 26

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
19:14 13.05.2014.

Samo promatrajte naše političare... Kako reagiraju i kakve izjave daju nakon ovakvih slučajeve, a kakve izjave daju nakon skidanja nevažne ploče na tuđem pismu. ... Što će na ovo reći pravDA i Besna pusićketina?

Avatar northkoreatimes
northkoreatimes
18:27 13.05.2014.

Počivali u miru Božjem.

BA
balance
18:35 13.05.2014.

Ovom idiotu nije prvi puta da premlacuje Hrvate povratnike ali bosnjacka policija ga nakon privodjenja pusta ekspresno na slobodu.Valjda im se sada oteo kontroli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije