Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požari na obali:

Vatrogasci spasili kuće kod Šibenika, gori kod Metkovića i Biograda na Moru

Požar
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/17
03.08.2016.
u 16:44

Požar se u jednom trenutku opasno bio približio kućama, no vatrogasci su uspjeli brzo otkloniti tu opasnost.

Požar koji je u srijedu poslijepodne buknuo u blizini industrijske zone Podi u zaleđu Šibenika lokaliziran je oko 18.30 sati, doznaje se iz Centra 112.

U požaru je izgorjelo je oko 30 hektara, uglavnom niskog raslinja.

Na terenu je bilo 45 vatrogasaca, a gašenje su pomagale i zračne snage, dva kanadera i tri air tractora, koji su uspjeli spriječiti širenje požara koji je u jednom trenutku ozbiljno zaprijetio kućama u naselju Danilo pored Šibenika. Objekti su spašeni, a vatra ubrzo stavljena pod kontrolu.

Lokaliziran je i požar koji je ujutro buknuo kod Perkovića, a gori još uvijek na području Rasline. Kolika je opožarena površina još nije poznato.

Iz MORH-a je, pak, priopćeno da su u poslijepodnevnim satima protupožarni zrakoplovi iz vojne baze u Zemuniku angažirani na dva nova požara te da požare trenutno gasi ukupno osam zrakoplova.

"Na požaru većih razmjera u Crvenoj luci kod Biograda na Moru djeluju dva Canadaira CL-415 i tri Airtractora AT-802 dok je na požar Vidova gora na Braču upućen jedan Airtractor. Današnji požar kod Danila je ugašen, dok kod Metkovića i dalje djeluju dva Canadaira tako da je u ovom trenutku angažirano ukupno osam protupožarnih aviona u gašenju požara", priopćio je MORH.

Od početka protupožarne sezone krajem lipnja, zračne snage 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane sudjelovale su u gašenju 54 požarišta, stoji u priopćenju.

'Velik je požar, držimo ga pod nadzorom'

Dva požara blizu granice s BiH, jedan u Metkoviću, a drugi kod naselja Ćepikuće u općini Dubrovačko primorje planula su u srijedu u poslijepodnevnim satima, potvrdio je vatrogasni zapovjenik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović.

''Požar u Metkoviću je sada pod nadzorom, izgorjelo je pet hektara makije, raslinja i dijelom šume na hrvatskoj strani, ali s BiH strane gori još 50 hektara. Velik je požar, držimo ga pod nadzorom, ali lako se može vratiti na našu stranu'', rekao je Simović te dodao kako je požar u Ćepikućama još aktivan.

''U naselju Ćepikuće također gori, a izgorjelo je sigurno 20 hektara raslinja i makije. Na terenu je 30 gasitelja'', rekao je Simović.

Kako javlja HAK, zbog požara na dionici Jadranske magistrale (DC8), Crvena Luka, prekinut je promet između Biograda na Moru i Pakoštana.

>> VIDEO Vatrogasci brzom intervencijom zaustavili požar koji je prijetio kućama u Vodicama

Komentara 2

CO
Cosinus
17:23 03.08.2016.

Ne bih da ispadne cinično, ali ako netko živi u kući i oko kuće mu je pol' metra suhe trave, koju niti je kosio niti zalijevao, a živi u rizičnom predjelu gdje su požari mogući, onda što reći. Treba poduzeti mjere od požara. Ne može se ostaviti na pola suhi bor blizu kuće i kada ga vatra uhvati, to nitko ne ugasi.

ST
Stipan
17:57 03.08.2016.

Vedrane gospe ti! Neće trava da se sama kosi! Na ovoj vrućini su Dalmatinci u hladu! Vrag tj posa idnija, nije magare da će uteći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije