Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJVEĆA ZAPLJENA

Policijska ovčarka Lana nanjušila 6,3 kg heroina vrijednog 1,4 milijuna kuna

heroin
Foto: Nina Đurđević/PIXSELL
1/10
14.08.2014.
u 11:32

Pas je nanjušio drogu iza pretinca ispred suvozačevog sjedala

Policija je spriječila krijumčarenje 6,3 kilograma heroina iz Hrvatske uz veliku pomoć policijskog psa, belgijske ovčarke Lane, koja je nanjušila drogu. Heroin je pronađen u automobilu 29-godišnjeg makedonskog državljanina, protiv kojega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog osnove sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Mladić je u utorak u 19.45 sati na graničnom prijelazu Bregana-Obrežje na izlazu iz Hrvatske stigao automobilom Renault Fluence makedonskih nacionalnih oznaka. Tijekom detaljnog unutarnjeg i vanjskog pregleda Lana je nanjušila drogu iza pretinca ispred suvozačevog sjedala. Županijski sud u Velikoj Gorici izdao je nalog za pretragu vozila, tijekom koje je jučer u konzoli ispred suvozačevog sjedala pronađeno 12 paketa s heroinom ukupne mase 6,3 kilograma.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 29-godišnjak Renaultom s teritorija Makedonije kroz Srbiju preko graničnog prijelaza Batrovci – Bajakovo na teritorij Hrvatske prokrijumčario 6,3 kilograma heroina namijenjenog zapadnoeuropskom narkotržištu. Vrijednost heroina u prodaji na veliko iznosi oko 1,4 milijuna kuna, dok bi miješanjem s raznim punilima za povećanje mase u prodaji na malo cijena dostigla znatno veći iznos, kažu u policiji.

– Ovo je najveća zapljena heroina na području zagrebačke policije ove godine, a ujedno i Lanina najveća zapljena – rekli su Danijel Žugel, načelnik sektora Kriminalističke policije i Dražen Miličević, voditelj Službe kriminaliteta droga na današnjoj press-konferenciji PUZ-a.

Makedoncu je privremeno oduzet novčani iznos od 755 eura, jedan mobilni uređaj i tri sim-kartice, predmete za koje se sumnja da ih je koristio za počinjenje navedenog kaznenog djela. Da ga u krijumčarenju droge nisu spriječili policijski službenici PU zagrebačke i vješta belgijska ovčarka, Makedonac, kojem ovo navodno nije prva krijumčarska akcija za zapadno narko tržište, za uspješan šverc dobio bi 4000 eura.

>> Zagorski policajci kod Slovenca (39) pronašli 5,1 kg heroina vrijednog najmanje milijun kuna

>> Gitarist Zvijezda kokainom zarađivao za luksuzan život

Komentara 2

DA
dragan.ambroz
12:35 14.08.2014.

lijep pas

ST
strsljen2013
13:48 14.08.2014.

Znači negdje procurilo tonu do dvije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije