Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oštetio državu

Poduzetnik pet godina nije platio porez. Utajio milijun kuna

Novac
Foto: Dalibor Urukalovic/PD/PIXSELL
31.07.2014.
u 11:36

Utvrđeno je da obrtnik iz Slavonskog Broda nije vodio poslovne knjige koje je po zakonu bio obvezan voditi.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim vlasnikom obrta kojeg se sumnjiči za izbjegavanje poreza.

Počinjeno kazneno djelo protiv gospodarstva činio je punih pet godina čime je proračun Republike Hrvatske oštetio za iznos oko milijun kuna. Utvrđeno je da obrtnik nije vodio poslovne knjige koje je po zakonu bio obvezan voditi.

Policija će protiv njega dostaviti posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, zbog sumnje u kazneno djelo utaje poreza ili carine i kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

>>Riječki direktor oštetio proračun za 11,5 milijuna kuna

Komentara 7

Avatar gladnijura
gladnijura
12:32 31.07.2014.

Porezna iz SB samo tijesno surađuje sa malom privredo. Kao da je prvi puta.

OS
osica
11:44 31.07.2014.

zanimljivo , a di je bila porezna - 5 godina?

BO
booloo
13:25 31.07.2014.

plaćo je zaštitu umjesto poreza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije