Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
branitelji prosvjedovali

Zbog bolesti odvjetnika, odgođen početak suđenja u postupku Lora 2

Lora 2
Foto: Tino Juric/PIXSELL
1/5
08.07.2014.
u 12:39

Ako ćemo ozbiljno voditi postupak, svjedoci se moraju zvati. Koliko će se oni odazivati i kakav će biti ritam postupka, to ni sud ne može znati – rekao je Nediljko Ivančević, odvjetnik Tonča Vrkića

Pripremno ročište kojim je trebalo započeti suđenje u postupku Lora 2 u kojem se sudi petorici bivših vojnih policajaca za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika u Lori 1992. godine, odgođeno je za sredinu listopada zbog bolesti Vinka Gulišije, odvjetnika jednog od optuženih.

Istodobno, pred splitskim Županijskim sudom okupili su se branitelji i članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata prosvjedujući protiv postupka protiv Tončija Vrkića, Anđelka Botića, Ante Gudića te Emilija Bungura i Tome Dujića koji su u bijegu. Članice zadarske udruga Žena u Domovinskom ratu došle su dati podršku Jagodi Bungur, supruzi optuženog Emilija. – Tužitelji žele one koji su nas ubijali 1992. godine, one koji su srušili pola Metkovića i ubili ljude, pretvoriti u žrtve i zarobljenike, a moga supruga u ratnog zločinca. Hoćete li se pomiriti s tim?! – zapitala je Jagoda Bungur čiji suprug je u bijegu već 10 godina. Izrazila je bojazan što će ročište biti zatvoreno za javnost i dodala kako ona jedino želi da sve bude po zakonu. – Ratni zločin ne zastarijeva, ali nakon 20 godina kako osigurati iskaze svjedoka? Jesu li oni uopće živi, gdje su?

To će bitno otežavati ovaj kazneni postupak. Ako ćemo ozbiljno voditi postupak, svjedoci se moraju zvati. Koliko će se oni odazivati i kakav će biti ritam postupka, to ni sud ne može znati – rekao je Nediljko Ivančević, odvjetnik Tončija Vrkića.

>>Najviše pritužbi građana dolazi iz Zagreba – njih 939. I nije neobično

Komentara 12

Avatar Prosenjak
Prosenjak
15:46 08.07.2014.

opet se hrvatskim braniteljima sudi prema "dokazima" koje su skupil Sava Štrbac, Zoran Pusić i slični. O kakvim mi zločinima pričamo? To su obične bajke. To nije nikakav logor nego detenacijski centar, jer kad pripadnika protivničke formacije zarobiš ne smiješ ga ubiti, jer je tek to ratni zločin, nego ga moraš sprovesti u detenacijski centar. Ako su od koga i izvlačene informacije konvencionalnim metodama to može zvučati grubo, ali to nije zločin. Činjenica je da su ti zatvorenici imali sve uvjete, da su jeli istu hranu kao i stražari, i da je ovo sve zapravo jedna velika mućka, klasična zavjera protiv branitelja od strane udbaša i komunista koji žele zadržati svoje pozicije moći koje su stekli još u bivšoj državi, a kao prepreku tom svom cilju vide hrvatske branitelje, i zato sve ove izmišljene afere, suđenja za najnormalnije ratno postupanje, suđenja za kirurški čiste vojne operacije itd.

Avatar Prosenjak
Prosenjak
15:49 08.07.2014.

Uostalom, i general Gotovina, još jedan koji je optužen na temelju istihb izvora, nazočivši na obljetnici 72.bojne Vojne policije rekao je jasno i glasno: "72. bojna Vojne policije obavila je svoju ratnu zadaću časno i stopostotno". A on je čovjekk koji je na svojoj koži najbolje osjetio tu udbašku metodolgiju namještanja pa jako dobro zna o čemu govori.

GU
gustirna
13:26 08.07.2014.

Profesor jurcevic u feljtonskim nastavcima dokazima je optuzio druga bivseg komunista bajica za odgovornost umjesto ovih branitelja.cudo nevidjeno da takozvano pravosudje to ne uzkma u obzir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije