Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE PUŠTEN

Počelo suđenje za ubojstvo susjeda - je li policija u stanu našla popis za likvidaciju?

Rijeka: Na Županijskom sudu počelo suđenje Vinku Peteku za ubojstvo Vladimira Lakičevića
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/5
09.01.2017.
u 17:59

Peteka (74) terete da je lani u srpnju u Rijeci, nakon svađe, hicima iz pištolja ustrijelio svog susjeda Vladimira Lakičevića

Vinku Peteku (74) danas je na Županijskom sudu u Rijeci počelo suđenje zbog ubojstva susjeda Vladimira Lakičevića (54). Zanijekao je krivnju, a kako navodi 24 sata, ustvrdio je i da je ubijeni “bio član građevinske mafije te da je to bio jedini način da ga se riješi”.

Riječ je o slučaju koji je šokirao javnost jer je Lakičević ubijen u srpnju lani u veži zgrade u kojoj je živio, a u njoj živio je i Petek. Bili su susjedi, a ubojstvu je prethodila svađa, nakon koje je Petek hicima iz pištolja ubio Lakičevića, inače građevinskog poduzetnika.

Policija je kasnije pretragom stana navodno našla i popise osoba koje je Petek namjeravao likvidirati. Među tim osobama bili su i Lakičevićevi inicijali, a upravo taj detalj bio je razlog što Petek nije pušten da se uz jamčevinu brani sa slobode. Prvo mu je bio određen istražni zatvor zbog utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Određeno je i da mu se pritvor može zamijeniti jamstvom od 750.000 kuna. No kada se doznalo da je Petek u stanu navodno imao popis za likvidaciju, sud je odlučio da se ipak ne može braniti sa slobode. Uz to, neki od svjedoka u istrazi su iskazivali da im je prijetio.     

>> Muškarac (28) uhićen zbog sumnje da je ugušio svoju desetomjesečnu kćer

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije