Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispovijest taksista

Pljačkaš mu uskočio u taksi: 'Traže li to tebe?!'

'15.09.2013., Zagreb - Taksist Zlatko predao je pljackasa poslovnice Hrvatske lutrije policajcima na krizanju izmedju Folnegovicevog naselja i Savice, nakon sto je pljackas usao u njegov taksi.  Photo
Foto: 'Grgur Zucko/PIXSELL'
1/3
15.09.2013.
u 21:04

Jedan od ispaljenih hitaca okrznuo je po glavi kontakt-policajca Marina Bošnjakovića. Bošnjaković je srećom lakše ozlijeđen, a pomoć mu je ukazana u KB Sestara milosrdnica.

– Traže li to tebe? – pitao je taksist Zlatko razbojnika (53) koji je u subotu navečer poslije 19 sati ušao u njegov taksi parkiran na stajalištu u Folnegovićevu naselju. U taksi mu je ušao nakon što je, sumnja se, prijeteći pištoljem orobio poslovnicu Hrvatske lutrije na Savici i pobjegao s plijenom većim od deset tisuća kuna.

Nije mu povjerovao

– Ne, ne, ne – brzo je odgovorio mršav muškarac, no taksist mu nije povjerovao ni riječ. Prema njima je dolazilo policijsko vozilo s upaljenim rotirkama, njegova mu mušterija nije dala nikakvu adresu i djelovala je posve izbezumljeno pa je Zlatko brzo pohvatao konce.

Zablendao je policiji kako bi im dao znak da se onaj koga vjerojatno traže skriva u njegovu automobilu. Policajci su stali, naredili razbojniku da iziđe iz taksija i preda se. Ovaj je na to otvorio vrata vozila, jednom nogom iskoračio, izvukao pištolj i zapucao na policajce.

– Drugi policajac nekako se stvorio iza njega, primio ga za ruke, a zatim su se hrvali po podu. Cijelo to vrijeme razbojnik je u ruci držao pištolj i pritom ispalio nekoliko hitaca – priča taksist, dodajući da se sve događalo vrlo brzo.

Jedan od ispaljenih hitaca okrznuo je po glavi kontakt-policajca Marina Bošnjakovića. Bošnjaković je srećom lakše ozlijeđen, a pomoć mu je ukazana u KB Sestara milosrdnica.

Vrlo brzo, tvrdi taksist Zlatko, stiglo je policijsko pojačanje, nekoliko policijskih vozila i policajci u civilu. Prilikom uhićenja razbojniku, a riječ je navodno o narkomanu, ozlijeđen je nos, pa je odvezen u KB Zagreb gdje su mu dijagnosticirane teške ozljede. Liječnička pomoć pružena je i ostalim policajcima koji su sudjelovali u uhićenju. Kako doznajemo od izvora bliskih istrazi, razbojnik je u jednom trenutku policajcima kazao de je HIV-pozitivan, zbog čega su svi koji su sudjelovali u njegovu uhićenju poslani na testiranje jer se ne može znati je li govorio istinu ili je to samo bio način da prestraši policajce.

Poznat od prije

Razbojnikov identitet policija nije priopćila, no rekli su da je višestruko prijavljivan zbog imovinskih delikata, a istražuje se i je li imao pomagače. Što se pak tiče ozlijeđenog policajca Bošnjakovića, on je nagrađivan za svoj rad.

Osim što je proglašen policajcem mjeseca, svojedobno je dobio i medalju Grada Zagreba zbog zasluga u službi u kojoj je već trinaest godina. Proslavio se prije dvije godine kada je uhitio bludnika koji je dirao 10-godišnju djevojčicu. Medijima je tada kazao kako "u svom poslu daje više od sto posto jer jedino tako zna da je sve napravio kako bi nekome pomogao".

>> Objavljeni detalji potjere pljačkaša koji je upucao policajca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije