Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVO

Otac Zvjezdana i Bore Cvetkovića zaklan za kartaškim stolom

31.12.2001.
u 00:00

* Uoči ubojstva u kafiću "Baniji 2" Cvetković je u konobi "Kostanjcu" šakom udario Lakotu, navodno zbog dugova

KARLOVAC - Dugogodišnje kartaško druženje Karlovčana Jurja Lakote (54) i Zvonka Cvetkovića (67), oca proslavljenih Dinamovih nogometaša Zvjezdana i Bore, završilo je u subotu na večer obračunom u kafiću "Baniji 2" zvanom Bunker i brutalnim ubojstvom Z. Cvetkovića, za koje je osumnjičen upravo J. Lakota.

U neregistriranoj gostionici Predraga Vinskog u dvorištu zgrade Banije 1 u Karlovcu Lakota je oko 20.30 sa dva udarca džepnim nožem u prsa i vrat ubio Cvetkovića. Ubrzo je stiglo vozilo Hitne pomoći i prevezlo teško ozlijeđenog Cvetkovića u Opću bolnicu Karlovca, ali tamo je iskrvario.

Brutalno ubojstvo uzbunilo je karlovačku javnost, pogotovo ljubitelje nogometa, jer je Z. Cvetković otac nekad poznatih Dinamovih nogometaša Zvjezdana i Borislava Cvetkovića. Zvjezdan je danas jedan od trenera u Dinamu, a Borislav nakon igranja u Crvenoj zvezdi i danas živi u Beogradu. Juraj Lakota, osumnjičeni za ubojstvo, poznati je bridžist i predsjednik Bridž kluba Karlovca.

Policija je priopćila da su se Lakota i Cvetković posvadili zbog novca koji je Lakota izgubio na kocki, a dugovao ga je Cvetkoviću. Što je točno bilo prije ubojstva, doznali smo od Joze Begića, vlasnika konobe "Kostanjca", u kojoj se u subotu održavao novogodišnji turnir u beli.

- Oko 19 sati stigli su Lakota i Cvetković. Prišli su kartaškim stolovima, ali su ubrzo sjeli u drugu prostoriju za stol i naručili večeru. Često su se družili i navraćali u "Kostanjac". Nakon večere popili su tri litre kašteleta, a račun je platio Lakota. Obojica su bila pod utjecajem alkohola i predložio sam im da više ne piju. Digli su se, ali su odlazak uvjetovali rundom pića na šanku. Otišao sam u prostoriju gdje su ljudi kartali i odjednom čuo lom. Sin Mirko i ja skočili smo i našli Lakotu kako leži među ambalažom. Jedva smo ga digli jer je krupan, a na licu je imao trag udarca. Pitao sam Cvetkovića zbog čega je to učinio, a on je slegnuo ramenima i prokomentirao: "To su stari dugovi, ali nisam ga baš trebao udariti" - rekao nam je Jozo Begić.

On je potom otpratio Lakotu na ulicu i do susjedne zgrade, a Cvetkovića je zadržao u gostionici. Ne zna što se poslije događalo i kako su se Lakota i Cvetković ponovno našli.

Jučer ujutro otišli smo na mjesto na kojem se dogodilo ubojstvo. Susjedi nisu bili razgovorljivi jer tvrde da nisu ništa čuli do dolaska Hitne, ali su nam pomogli da nađemo vlasnika kafića Predraga Vinskog. Mladić je bio veoma potresen. Ispričao nam je što je čuo od posluge jer nije bio nazočan događaju. Rekao je da je s ubijenim i osumnjičenim bio prije zločina u "Kostanjcu", u kojem je s njima večerao.

- Zvonko mi je bio prijatelj, išli smo na more, a svakog je dana dolazio u moj lokal. On i Lakota su za stolom, gdje se dogodila tragedija, često kartali, bili su prijatelji i kartaški partneri. Jednostavno ne vjerujem da se to dogodilo. Neću nikad prežaliti što nisam sa Zvonkom došao u lokal - jecajući nam je rekao P. Vinski.

T. Vičić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije