Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMET DROGOM

Optužena skupina zbog krijumčarenja 60 kilograma marihuane iz Srbije u Hrvatsku

zapljena marihuana
Foto: Goran Kovacic/pixsell
07.02.2017.
u 15:13

Optužnicom koju je Uskok podigao pred osječkim Županijskim sudom obuhvaćena su devetorica hrvatskih državljana u dobi od 26 do 43 godine te 38-godišnji srpski državljanin

Uskok je optužio destočlanu skupinu koju tereti da je od kolovoza 2015. iz Srbije u Hrvatsku prokrijumčarila najmanje 60 kilograma marihuane, izvijestilo je u utorak Državno odvjetništvo.

Optužnicom koju je Uskok podigao pred osječkim Županijskim sudom obuhvaćena su devetorica hrvatskih državljana u dobi od 26 do 43 godine te 38-godišnji srpski državljanin. Skupina je optužena zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Dvoje okrivljenika Uskok tereti da su od kolovoza 2015. do travnja 2016. na području Hrvatske, Crne Gore i Srbije povezali ostale okrivljenike i više zasad nepoznatih osoba radi kupovine većih količina marihuane u Srbiji i Crnoj Gori te njezinog krijumčarenja i preprodaje na području Hrvatske.

Količinu, cijenu, vrijeme i mjesto preuzimanja marihuane također su dogovarali prvookrivljenik i drugookrivljenik prema čijim su uputama druga dvojica okrivljenika u prepravljenom automobilu, drogu iz Srbije prevozili u Hrvatsku.

Prvookrivljenik i drugookrivljenik su organizirali i osobno sudjelovali u preuzimanje marihuane, njezinom plaćanju i daljnjoj preprodaji na području Hrvatske, dok su ostali okrivljenici, sukladno  dogovoru i uputama bili zaduženi za preuzimanje, prijevoz, skrivanje i preprodaju droge, tvrdi tužiteljstvo.

>> U Legoland tematskom parku sadili marihuanu

>> Mariah Carey jela kolač s marihuanom i vikala: Mogu raditi što hoću

Ključne riječi

Komentara 3

FR
franjo
17:30 07.02.2017.

I miloševic je sa drogom htio uništiti hrvatsku mladež . Zatvorite granicu i uvedite vize za srbe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije