Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
riječki ponzi

Bez potvrda i pisanog traga posuđivao je na tisuće eura

Rijeka
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
03.04.2014.
u 19:01

Protiv Novakovića zasad je podignuta tek jedna kaznena prijava

Protiv Davida Novakovića, bivšeg vlasnika mjenjačnice u Rijeci, koji se našao u središtu afere kad je u veljači otkriveno da su mu  brojni imućni i poznati Riječani privučeni visokom kamatom  davali novac kako bi ga "okrenuo" ulaganjem u unosne projekte, a onda su, kad se sustav urušio ostali "kratkih rukava", zasad je podignuta tek jedna kaznena prijava.

S obzirom na nagađanja da od riječkog Ponzija, kako su ga prozvali, stotinjak vjerovnika potražuju čak dva milijuna eura, iznenađuje da prijava nema više, no vjerojatno je i da su oštećeni, svjesni nelegalnosti novčanih transakcija na kojima su, kako je ustvrdio Novaković dobro zarađivali, procijenili da je pametnije šutjeti. No, Novaković se ipak našao pred sudom.

Radi isplate i pobijanja dužnikovih pravnih radnji na Općinskom sudu u Rijeci tužio ga je riječki odvjetnik Dušan Trifunović koji od njega, njegova poduzeća, ali i kćerke i bivše žene potražuje 344 tisuće eura. Riječ je o kunama, koje je, tvrdi, dao da ih Novaković u određenom roku promijeni u eure. Ostao je i bez kuna i bez eura pa ga je tužio, a kako je u međuvremenu Novaković kuću i stan prebacio na kćer i bivšu suprugu, Trifunović traži da se ti ugovori ponište u dijelu potrebnom za namirenje njegove tražbine.

Na prvom ročištu i tužitelj i svi tuženi su saslušani, žena i kći o poslovanju i dogovorima nisu znale ništa, a Novaković, ne osporavajući da je novac primio i pojašnjavajući da se obvezao davati nagradu u  vidu kamate, to je i  činio. Tvrdi da je  isplaćivao određene iznose mjesečno, nekoliko je isplata bilo i odjednom u većem iznosu, ali potvrda za to – nema. Zato ne zna je li uopće dužan Trifunoviću, i ako jest, koliki je to iznos pa  čeka da njih dvojica, koji su i Sudu rekli da su jedan u drugog imali veliko povjerenje, sjednu i zajednički utvrde o kojem se iznosu radi. Za razliku od njega Trifunović ima potvrde, čak i isprave o utanačenju duga i zna koliko je njegova novca ostalo kod bivšeg prijatelja.

>> Vlasnik mjenjačnice istražiteljima dao popis klijenata i liste isplata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije