Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugi put po džepu

Odvjetnicima dilera 140.000 kuna kazne

14.02.2013., Zagreb -  Na Zupanijskom sudu pocelo je sudjenje dilerima droge iz Juzne Amerike u kodnoj akciji imena Spiderweb.
Foto: Anto Magzan/Pixsell
29.05.2015.
u 15:41

Odvjetnici Igor Skupnjak i Tomislav Hotko nisu došli na raspravu jer im je otkazana punomoć, a sud ih je opet drakonski kaznio

Odvjetnici Igor Skupnjak i Tomislav Hotko ni jučer se nisu pojavili u sudnici zagrebačkog Županijskog suda, gdje se trebalo nastaviti suđenje za devetero okrivljenika na čelu s Miroslavom Mikeom Aničićem optuženima za šverc oko 170 kilograma kokaina mlažnjacima s Bahama, pa je im je sudsko vijeće opet izreklo drakonske novčane kazne.

Kao i dan prije, odvjetniku Skupnjaku sudsko vijeće na čelu sa sutkinjom Gordanom Mihaelom Grahovac izreklo je kaznu od 50.000 kuna, dok je odvjetnik Hotko kažnjen sa 20.000 kuna. Postupak, u kojem se do sada nanizalo niz odgoda, dodatno se zakomplicirao kada je Aničić odvjetnicima otkazao punomoć, no sutkinja je Aničiću zabranila otkazivanje punomoći. Naime, Aničić je do sada više puta mijenjao branitelje te na taj način opstruirao suđenje.

Budući da je Aničić inzistirao da ne želi da ga oni brane, odvjetnici se nisu pojavili u sudnici, no to ih je koštalo još jedne novčane kazne. Aničiću i ostalima ovo je drugo suđenje jer je Vrhovni sud ukinuo prvostupanjsku osuđujuću presudu, a vođi grupe krijumčara droge u srpnju istječe maksimalni pritvor nakon čega mora biti pušten na slobodu. 

>> S kokainom vrijednim 44 milijuna eura uhvaćena dvojica hrvatskih i srpski državljanin!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije