Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neviđena bahatost

Paravinja na sud došao kao da ide na kupanje

Paravinja
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/15
03.07.2014.
u 19:43

Suđenje je u startu prekinuto jer je Paravinja zatražio izuzeće šibenskog suda, potvrdio nam je to odvjetnik obitelj Bilić Vinko Ljubičić

Ubojica maloljetne Drnišanke Antonije Bilić (17), Dragan Paravinja ušetao je ujutro na prvo ročište ponovljenog suđenja u kratkim hlačama i japankama, žvačući žvaku, bez imalo kajanja. Najnovija bahatost osuđivanog silovatelja kojem se ponovno sudi jer mu, prema stavu Vrhovnog suda, nije dokazan pokušaj silovanja, zatekla je sve, pa čini se i sutkinju Nives Nikolac koja ga nije udaljila s ročišta zbog nepropisnog odijevanja.

Maksimalna kazna

No, bahatost tog vozača kamiona, kojega je sutkinja Nikolac na prvom suđenju osudila na maksimalnih 40 godina zatvora, tu nije prestala. Iako upozoravan, Paravinja je tijekom kratkotrajnog boravka novinara u sudnici stalno dobacivao, prekidao sutkinju u izlaganju i ponavljao priču kako se prikrivaju dokazi u ovom postupku.

– Ona nije moja odvjetnica, ja nemam odvjetnicu – rekao je Paravinja pokazujući na Ankicu Giljanović, koja mu je postavljena za odvjetnika po službenoj dužnosti. Suđenje je na zahtjev tužiteljstva i odvjetnika obitelji Bilić zbog zaštite obitelji Bilić zatvoreno za javnost, a Paravinja i njegova braniteljica tome su se usprotivili. Samo desetak minuta nakon što su novinari napustili sudnicu, suđenje je prekinuto jer je Paravinja zatražio izuzeće Županijskog suda u Šibeniku.

– Tražio je izuzeće suda i suđenje bi se, ako se njegov zahtjev odbije, moglo nastaviti za desetak dana – rekao je Vinko Ljubičić, odvjetnik obitelji Bilić.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija

FOTO: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Antonia Bilić je prije tri godine posljednji put viđena kako stopira i ulazi u kamion Dragana Paravinje, čovjeka koji je za silovanje osuđen u Srbiji i BiH. U Hrvatskoj je živio u Bilišanima kraj Obrovca, na imanju svojih roditelja. Odatle je pobjegao u BiH, gdje je i uhićen te izručen Hrvatskoj. U BiH je ubojstvo priznao, a potom ga u Hrvatskoj porekao tvrdeći kako mu je sve namješteno.

Svi šokirani

Paravinja na gotovo svakom ročištu pokazuje neviđenu bahatost, no ovo posljednje, kada je u sudnicu, vezan lisičinama, ušao u japankama, kratkim hlačama i u kratkoj majici kao da ide na plažu, a ne na ponovljeno suđenje za dokazano mu ubojstvo maloljetnice, šokiralo je sve. Inače, u šibenski sud, kako je to naznačeno znakovima zabrane, nitko ne smije ući u kratkim hlačama i natikačama. Paravinjino ponašanje neslužbeno su komentirali i na sudu kazavši da bi se svatko tko dolazi na sud trebao primjereno odjenuti. Iako je Paravinju možda sutkinja mogla i izbaciti iz sudnice, na sudu kažu da je njima ipak primarno da se rasprava održi. Kažu da su imali i drastičniji slučaj od Paravinjina, kada je optuženik odbijao doći na raspravu i odjenuti se. Na sud je ipak bio doveden, i to samo u donjem rublju!?

Obitelj Bilić u četvrtak se nije pojavila na prvom ročištu, a iako ih je djelomično ukidanje presude Paravinji šokiralo, na suđenju će, kako je rekao Vinko Ljubičić, aktivno sudjelovati. Što se tiče Paravinjina zahtjeva za izuzeće cijelog suda, o tome će odlučiti Vrhovni sud.

>> Novo suđenje Paravinji 3. srpnja! Nazočit će i Antonijina obitelj

Komentara 56

Avatar Perica1
Perica1
10:33 03.07.2014.

Nije bolesnik kriv što je došao takav na sud već pravosudni policajci što su ga takvog doveli. Neki tako dolaze i na jutarnju misu bez pardona.

SC
schteff
09:50 03.07.2014.

strijeljanje !

PR
prdavac
10:35 03.07.2014.

nije imao vremena opeglati odijelo.... kakav sud , takav i kućni red na njemu. sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije