Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HND:

Najoštrije osuđujemo divljački upad u redakciju Hrvatskog tjednika

zadar
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/6
14.07.2015.
u 13:00

Policija nam je potvrdila da se dogodila provala u nakladničku tvrtku Tempus u vlasništvu Ivice Marijačića, zadarskog novinara koji tiska Hrvatski tjednik

Zadarska policija izvijestila je kako je sinoć oko 23.00 sata u Velebitskoj ulici u Zadru došlo do razbojništva u kojem su dvojica fantomkama maskiranih počinitelja upala u prostorije trgovačkog društva te uz prijetnju pištoljem 42-godišnjem zaposleniku te tvrtke ukrali 2.000 kuna koje su pronašli u kuverti.

Policija nam je potvrdila da se dogodila provala u nakladničku tvrtku Tempus u vlasništvu Ivice Marijačića, zadarskog novinara koji tiska Hrvatski tjednik. Istraživanje je u tijeku.

U policiji navode da je 42-godišnjak zbog ozljede po rukama i vratu zatražio liječničku pomoć.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osudilo je napad.

 – Najoštrije osuđujemo divljački upad u redakciju Hrvatskog tjednika u Zadru i brutalni fizički napad na grafičkog urednika Antonia Mlikotu, kojem su napadači prijetili pištoljem. HND traži da se napad hitno istraži, a napadači, kao i njihovi eventualni nalogodavci, privedu pravdi. Najoštrije osuđujemo ovaj brutalni napad na redakciju Hrvatskog tjednika i tražimo od istražnih organa da hitno pronađu izvršitelje i njihove eventualne nalogodavce. Napad na novinsku redakciju, napad je na slobodu izražavanja – izjavio je predsjednik HND-a Saša Leković.

Prema izjavi glavnog urednika Hrvatskog tjednika Ivice Marijačića danoj HND-u, dvojica maskiranih napadača, fizički su napali grafičkog urednika Antonia Mlikotu, davili ga žicom i prislonili mu pištolj na glavu, psujući njemu i meni majku ustašku – kazao je Marijačić.

Protiv nepoznatih počinitelja bit će Državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog razbojništva, doznaje se u PU Zadarskoj.

>> Uhićen muškarac: Trojac ga napao, on jednog ubo nožem u prsa

Komentara 29

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
10:45 14.07.2015.

Tzv. "antifašisti" na djelu- ovu vrstu fašista će definitivno smjenom vlasti trebati zauzdati.

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
11:00 14.07.2015.

tako su im i djedovi radili krali ubijali itd..

KV
kvatrić
10:54 14.07.2015.

Jugoslavenski fašisti napadaju jedini tjednik na koji nisu stavili svoju četničku šapu. Hrvatski tjednik otkrio je 14 000 "žrtava" Jasenovca koji su na popisu i po nekoliko puta, a razotkrivanja idu i dalje, pa su jugoslavenski šovinisti naročito nervozni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije