Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potjera u koprivnici

Na motociklu pobjegao policajcima jureći brže od 250 km/h!

brzina
Foto: Arhiva VL
1/3
27.09.2010.
u 13:25

Na Facebooku je neobuzdani vozač policajcima poručio: Možete mi popu... Drugi dan uhitili su ga na radnome mjestu. Sumnjaju da je vozio i 300 km/h!

Antonio Jakopović (25) iz Molvi u četvrtak je koprivničkim policajcima priredio nesvakidašnju pustolovinu. Zbog njegova divljanja motorom Honda CBR 1000 kao u filmu jurili su za njim čak 80 kilometara. Prava je sreća što u pohodu sumanutog motociklista nije bilo ozlijeđenih.

Policija je ludog vozača spazila u koprivničkome prigradskom naselju Reki, kojim je jurio čak 205 kilometara na sat. Pokušali su ga zaustaviti, no Jakopović je još jače stisnuo gas i pojurio u smjeru Zagreba. Plavci nisu odustali, nego su krenuli za vozačem policijskim motociklom BMW, preko Križevaca i Vrbovca, sve do izlaza na autoput od Varaždina do Zagreba. Putem je počinio niz opasnih prekršaja – vozio je kroz crveno na semaforu, pretjecao kolone vozila, ugrožavao sudionike u prometu. U Svetoj Heleni motociklist je ipak pobjegao.

Kako presretač ima elektroničko ograničenje na 250 kilometara na sat, vjeruje se da je na autoputu Jakopović Hondom potegnuo i više od 300 kilometara na sat, piše Podravski list.

Policijski djelatnici nisu odustali i bacili su se na pregledavanje nadzornih kamera benzinskih crpki na potezu od Reke prema Zagrebu i napokon utvrdili njegov identitet.

Prema pisanju lokalnog tjednika, uočili su ga na snimci koprivničke benzinske postaje OMV gdje je natočio gorivo. Zbog tog propusta Jakopović je sljedećeg dana uhićen. Kako doznajemo iz zaštitarske tvrtke Bilić - Erić Security u Zagrebu, Jakopović nije uhićen na svome radnom mjestu, kako su mediji ranije nagađali, no potvrdili su nam da se policija kod njih raspitivala o bjeguncu. Kazali su kako će Jakopovića luda vožnja, uz ostale kazne, stajati i posla.

Jakopović je, naime, doveden pred suca koprivničkoga Prekršajnog suda te je zbog svoje lude vožnje kažnjen je sa 6800 kuna, kaznom zatvora od 15 dana, uvjetno na godinu dana te zabranom upravljanja vozilima A kategorije na deset mjeseci.

List piše i da je Jakopović prije uhićenja na svom profilu na Facebooku ostavio poruku: “Oni koji su me jučer ganjali s rotirkama mogu mi popušiti”.

Komentara 77

OB
-obrisani-
18:55 06.12.2010.

Kako presretač ima elektroničko ograničenje na 250 kilometara na sat, vjeruje se da je na autoputu Jakopović Hondom potegnuo i više od 300 kilometara na sat, piše Podravski list ______________________________________________________________ Hondom nije mogao da ide preko 300km/h jer se blokada ukljucuje na 299km/h a ne razumem zasto presretaci imaju blokadu na 250km/h, zar njihov posao nije da budu brzi od kamikaza, ne vidim nikakav razlog cemu onda blokada na njihovim autima

AN
anteS
23:23 28.09.2010.

Vozim motor i znam, što je brzina preko 200 km/h. Pa bih poručio Antoniju: Pokazao si zavidnu sportsku sposobnost, a sada otiđi u zagrebački gornji grad i u kamenitim vratima zapali veliku svijeću Majci Božjoj u znak zahvalnosti. Ako si zaista prolazio kroz crvena svijetla i vozio 200 km/h kroz naselja, samo ti je ona pomogla, da se sa svojom CBR-kom ne nalijepiš na neki automobil. Ako želiš o tome jednom pričati svojim unucima, nemoj to više ponoviti. A što se \'pušenja\' tiče, to ti je slabo zadovoljstvo, ako završiš 2 m pod zemljom.

OB
-obrisani-
16:32 27.09.2010.

Jakopović je, naime, doveden pred suca koprivničkoga Prekršajnog suda te je zbog svoje lude vožnje kažnjen je sa 6800 kuna, kaznom zatvora od 15 dana, uvjetno na godinu dana te zabranom upravljanja vozilima A kategorije na deset mjeseci. -------------------- Opa....mislimm da ga je on lagano popušio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije