Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Automatske puške

Mariću još prijeti gubitak licencije zbog optužbe za držanje oružja

Zlatko Marić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
05.03.2014.
u 17:00

Županijski je sud ukinuo odluku prvostupanjskog suda da se optužba protiv Marića temelji na nezakonitu dokazu

Vlasnik zaštitarske tvrtke Sokol Marić, Zlatko Marić nije se još spasio od gubitka licence jer je zagrebački Županijski sud ukinuo odluku prvostupanjskog suda da se optužba protiv Marića za nezakonito držanje nekoliko automatskih pušaka sa streljivom u kući na Pantovčaku temelji na nezakonitom dokazu.

Podsjetimo, Marića se još tereti i da je zaprijetio odvjetniku Peri Lozici 5. srpnja 2012. na mobitel, nezadovoljan što je Lozica 4. svibnja kazneno prijavio djelatnike Sokol Marića zbog neovlaštena snimanja i prisluškivanja u kući u kojoj je Lozica živio s Nevijom Dellale, od koje se tada razvodio. Inače, prije nego što su im odnosi zahladili Lozica i njegova tadašnja supruga s Marićem su se družili od 2010. No, optužba za prijetnju nije pogubna toliko za Marića kao ona za nezakonito držanje oružja.

Policija je 2012. imala nalog za pretragu Marićeve kuće na Pantovčaku 190, u kojoj nisu našli ništa, dok su oružje našli u kući na broju 188, koja je vlasništvo Marićeve žene i za koju nisu imali nalog za pretragu, tvrdila je obrana. Sutkinja je izdvojila iz spisa nalog o pretrazi Marićeve kuće i potvrde o oduzimanju oružja kao nezakonite dokaze. No, nakon što je prihvaćena žalba tužiteljstva, predmet je dan novom sucu Vjeranu Blažekoviću, koji će ponovno odlučivati temelji li se optužba na nezakonitom dokazu ili ne.

>> Sokol Marić: Zbog fiskalnih blagajni očekujemo rast prihoda

Komentara 2

SE
sestrićna
18:03 05.03.2014.

imao on dovoljno milijuna da sve bude po zakonu :)

DU
Deleted user
08:10 06.03.2014.

ako je to bilo nezakonito, onda treba pod hitno dati dozvolu da bude zakonito I "prevedno".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije