Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lažni dokumenti

Lažno ovršili dvije tvrtke i priskrbili si 1.380.000 kuna

policija,policijski auto
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
28.05.2013.
u 17:31

Iz poslovnici Fine u Rijeci gdje je Aleksandar S. predao lažne papire proveli su ovrhu kampa Valalta u Rovinju odakle su na račun prebacili 740.000 kuna, a iz iste poslovnice krenula je i ovrha riječkog Jadran Galenski Laboratorija.

Pomoću krivotvorenih dokumenata koji su im poslužili kako bi pokrenuli lažne ovrhe Aleksandar S. (26) i Rajko O. (57) uspjeli su iz nudističkog kampa Valalta i farmaceutske tvrtke Jadran Galenski Laboratoriji izvući oko 1.380.000 kuna.

U novcu nisu uživali dugo, jer je prijenos novca napravljen 24. svibnja, a već idući dan policija ih je uhitila.

Dvojac je najprije osnovao tri tvrtke - As Građenje sa sjedištem u Kaštel Starom, As Sisteme sa sjedištem u Rijeci i tvrtku Aleksandar Projektiranje za čije sjedište su naveli Donja Bistru. Kao direktori i vlasnici tih kompanija pribavljali su rješenja o ovrsi na temelju lažne dokumentacije. Iz poslovnici Fine u Rijeci gdje je Aleksandar S. predao lažne papire proveli su ovrhu kampa Valalta u Rovinju odakle su na račun \'Aleksandar Projektiranja\' prebacili 740.000 kuna, a iz iste poslovnice krenula je i ovrha riječkog Jadran Galenski Laboratorija.

Isti modus operandi pokušali su primjeniti i u poslovnicama Fine u Splitu i Zagrebu, a pokušali su ovršiti pet različitih tvrtki za iznos od 3.100.000 kuna, ali im to nije pošlo za rukom.

>>Lažni građevinski inspektor naplatio tisuću eura za uslugu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije