Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
križevci

Križevci: Pomahnitali sin šipkom zatukao majku pa otišao na pivo

ubojstvo, očevid
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/7
16.03.2011.
u 11:06

Ubojicu je policajac pronašao u ženskom zahodu gdje je sjedio i pio dvolitreno pivo.

Slavko Heruc (44)  u jutarnjim satima u kuhinji obiteljske kuće u Križevčinama u Križevcima šipkom je zatukao svoju 74-godišnju majku Zdenku. Policiju je o ubojstvu obavijestila staričina kći oko 10 sati, a nepunih pola sata kasnije počinitelj je uhićen u obližnjem kafiću Ben. Policija je priopćila da je Slavko bio pod utjecajem alkohola od 0,97 promila.

Ubojicu je policajac pronašao u ženskom zahodu gdje je sjedio i pio dvolitreno pivo.

Susjedi obitelji Heruc bili su u šoku kada su čuli što se dogodilo. Iako ga policija dosad nije evidentirala zbog obiteljskog nasilja, Popa, kako ga svi zovu, svi su opisali kao čovjeka koji je bio sklon alkoholu. Bio je hrvatski branitelj, bolovao je od PTSP-a i pio tablete za živce.

Prodavačica u trgovini kraj kafića rekla je da Slavko nije danas dolazio kupiti pivo s kojim je pronađen u zahodu, ali je dan ranije to učinila njegova sestra. Kupila je četiri takva piva pa se pretpostavlja da je pio cijele noći. Kazala je kako joj se ubojičina sestra Zdenka požalila da joj brat danima nije jeo, samo je pio i pušio. Govorio je da ga sve boli, da se ne može pokrenuti. Prodavačica je za Slavka rekla da je s njim trebalo znati razgovarati jer je ponekad znao biti težak.

Slavko nije nigdje radio, bavio se popravljanjem traktora i sličnog. Ljudi koji ga poznaju opisali su ga kao miroljubivog, premda je nekad znao zaprijetiti da će razbiti vrata, no to nikad nije učinio. Priča se da je kao mladić morao puno raditi kod kuće jer su imali puno zemlje te da su ga roditelji zbog toga maltretirali.

Oko 6.30 sati Slavko je došao u dvorište konobarice iz Bena koja živi oko kilometar dalje od njega. Tražio je od nje vodu iz bunara, no ona ga je potjerala iz dvorišta. Potom je hodao iza nje do kafića, a tada je naručio pivo u boci. Otišao je u zahod, a zatim uskoro izašao iz kafića. Nakon otprilike dva sata vratio se i otišao ravno u zahod. Dobacio je samo: “Budu došli”, no nitko ga nije ozbiljno shvaćao jer mu je to bila poštapalica.

– Dugo nije izlazio van pa sam mu rekla da izađe. Jedan ga je čovjek također pokušao nagovoriti da izađe, no nije se micao. Na to je došao policajac i nakon nekoliko ga minuta uhitio – rekla je konobarica, koja je kasnije u zahodu našla nešto nalik na ostatak metka te je to predala policiji.

Dodala je da se ponekad znala svađati sa Slavkom, najviše zato što je želio piti na dug, što mu ona nije dopuštala.

Komentara 12

RB
robert.b.40
14:42 30.07.2015.

treba se pitat sta su takovi radili zvani branitrlji,za vrtjeme rata izgleda da taj rat je bio jako kratak

Avatar ivica48
ivica48
09:20 30.07.2015.

On je naucio ubijat pa to je i kod kuce napravio

BO
boskovic
14:05 16.03.2011.

ko bi reka da u katolickoj Hrvatskoj ima takvi ubojica evo u dva tjedna dva sina ubise majke Boze sacuvaj! a u ratu nisu takvi bili nikoga nisu ubijali samo se branili zato se kaze obrambeni domovinski rat a Srbi Traktoristi Teroristi otisli su iz Hrvatske u Srbiju na nepovratni odmor i zato su agresori Gobelsova propaganda Danke Deutschland !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije