Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iz domovinskog rata

Kod Vinkovaca pronađena avionska bomba od 250 kilograma

avio-bomba (1)
Dino Stanin/PIXSELL
14.02.2013.
u 15:49

Bomba su na cesti Vinkovci - Vukovar pronašli djelatnici tvrtke za razminiranje Rumital

Djelatnici tvrtke za razminiranje Rumital koji čiste od mina poljoprivredno dobro Henrikovci na cesti Vinkovci - Vukovar, danas oko 11 sati pronašli su avionsku bombu od 250 kilograma koja se zarila u zemlju i ovdje bila pritajena možda i 20 godina. 

Naime, utvrđeno je da je bomba zaostala iz Domovinskog rata, a na tom području je bila crta razdvajanja i česti napadi srpskog zrakoplovstva. U blizini Henrikovaca u ljeto 1991. srušen je JNA zrakoplov, a u to vrijeme se pričalo kako zrakoplovi, ako njime upravlja Hrvat, namjerno izbacuju smrtonosni teret izvan naseljenih mjesta kako bi napravili što manju štetu. 

Pirotehničari Rumitala su "razoružali" avionsku bombu i, kako nam je rekao glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske, Domagoj Džigumović, poslije će je uništili.

>>Tko to tamo puca. Vodice – uspavani grad bombaša

Ključne riječi

Komentara 2

ZM
Zalem Metu
17:51 14.02.2013.

Pa dobro koja budala važe bombe?

JA
jamanuša
20:47 14.02.2013.

ovakvim su nas darivali antifašisti neke gradove i po trideset puta. samo iskreći tako je bilo zato ih jel,.slavimo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije