Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA GRADIŠKA

U kući pronađena mrtva obitelj: Zbog duga ubio sinčića, trudnu suprugu i sebe?

mrtva obitelj Nova Gradiška
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/3
22.05.2014.
u 23:45

Tijela su tri tjedna ležala u kući majke Srećka Žirovčića, koji je navodno iza sebe ostavio oproštajno pismo

Tri tjedna nitko nije znao gdje su Srećko Žirovčić (44), njegova treća supruga Ala (34) i njihov jednoipolgodišnji sinčić. U Novoj Gradiški se pričalo da su otišli u Moldaviju odakle je Ala, Srećkova treća supruga. Da stvar bude još gora, Srećkova majka Vera, inače psihički bolesna žena u čiju je kuću Srećko s obitelji nedavno preselio, susjedima je potvrđivala tu priču. No, u četvrtak oko 16 sati, kada je iz dijela kuće u kojem su boravili Srećko, njegova supruga i sinčić počeo dopirati nesnosan smrad, priča je dobila svoj stravičan kraj. Tri beživotna tijela pronašao je Žirovčićev sin (20) iz prvog braka. Prizor je bio strašan. On je taj koji je o stravičnim scenama obavijestio policiju.

Prema prvim informacijama Srećko Žirovčić presudio je svome sinčiću i supruzi, a zatim je digao ruku i na sebe. Razlog su, prema svemu sudeći, dugovi u koje je obitelj zapala, iako istražitelji još nisu zaključili ovu užasnu priču.

Još uvijek nema nikakvih informacija o tome na koji je način presudio sebi i svojoj obitelji. Doznajemo kako je riječ o nekadašnjem pripadniku 121. novogradiške brigade HV-a koji je primao vojnu mirovinu ali je, navodno, bio opterećen dugovima, te se preselio u majčinu kuću.

Susjedi iz Nove Gradiše su u potpunom šoku.

- Strašno je to što se dogodilo. Pa što im je krivo jadno dijete? Tako nešto nije mogla učiniti normalna osoba – govorili su Novogradiščani. Srećku je imao je još dvoje djece iz prvog i jedno iz drugog braka. Prema neslužbenim informacijama, tijela članova nesretne obitelji u kući su ležala čak tri tjedna. Klupko se počelo odmotavati tek kada je iz kuće počeo dopirati strašan smrad. Očevid je na licu mjesta u suradnji s policijom obavila županijska državna odvjetnica Mirela Šmital, koja će naložiti obdukciju sva tri tijela.

- Kod svih troje otkriveni su tragovi nasilne smrti, no zasad još ne mogu govoriti radi li se o trostrukom ubojstvu ili dvostrukom ubojstvu i samoubojstvu. Oružje kojim je počinjen zločin još nije poznato - kaže tužiteljica Mirela Šmital.

Točan uzrok smrti članova ove obitelji tako će se znati tek nakon obdukcije. Od Srećkovih nekadašnjih suboraca doznajemo kako je supruga Ala, inače Moldavka koja je povremeno radila u Italiji, navodno čak bila i trudna.

- Zaista mi nije jasno što je Srećka moglo navesti na takav čin. Znam ga kao dobrog i normalnog čovjeka, nikada ne bih pomislio da je psihički rastrojen ili tako nešto – rekao je Žirovčićev nekadašnji suborac. Susjedi o Žirovčićima govore kao o veselim i prijatnim ljudima, s kojima nikada nisu imali nikakvih problema. Posebno je Srećko bio poznat po tome kako se voli šaliti. Neki kažu kako dječačić zapravo nije bio njegovo biološko dijete, premda ga je on jako volio, izvodio u šetnju i često se igrao s njim. Navodno je Žirovčić iza sebe ostavio i oproštajno pismo, no tu informaciju nitko nam nije mogao potvrditi.

>>Susjedi u kući pronašli mrtve supružnike. Ugušili se plinom?

Komentara 22

DU
Deleted user
18:43 22.05.2014.

Hrvatskom haraju bande svih vrsta,mafijaši,"mule" i propalice ,iz te populacije regrutiraju se plaćene ubojice.Treba se uključiti policija , vojska i žestoko odgovoriti (kao u Meksiku),jer nevini civili i građani već na veliko postaju žrtve terora,reketa i ucjena.

DU
Deleted user
18:47 22.05.2014.

Pa šta pišete, ako ništa ne znate?

GO
goapsi
18:37 22.05.2014.

nijesu poznati...kak nijesu...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije