Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje u splitu

Pavasović: Putovao je svijetom radi kupnje odjeće, ne šverca kokaina

kokain
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
31.03.2014.
u 18:47

Prvooptuženi Petar Ćosić (43) tereti se da je okupio ostale optuženike i ustrojio zločinačku organizaciju kako bi nabavljali i distribuirali kokain.

Zbog krijumčarenja 339 kilograma kokaina iz Brazila, vrijednog 12,8  milijuna eura, na Županijskom sudu u Splitu započelo je suđenje braći Petru i Anti Ćosiću iz Tomislavgrada, Manuelu Vuliću, s prebivalištem u Pragu, Stanislavu Kneževiću, pomorcu iz Splita, Vlatku Šošu iz Zagreba i Sergiju Rimaniću iz Zadra. Svi su izjavili da se ne osjećaju krivima.

Prvooptuženi Petar Ćosić (43) tereti se da je okupio ostale optuženike i ustrojio zločinačku organizaciju kako bi nabavljali i distribuirali kokain

U optužnici se navodi da je od siječnja 2010. do svibnja 2011. u Brazilu nabavljao kokain te ga potom putem svoje mreže dopremao brodovima do luka u Španjolskoj, a zatim prodavao u Hrvatskoj i drugim zemljama Europe.

Zamjenica ravnatelja USKOK- a Natalija Petković rekla je da je cijela operacija bila dobro uhodana, svaki od optuženika imao je svoju ulogu. Upute i naloge izvršavali su bespogovorno  i ostvarivali profit na štetu zdravlja ljudi. Ljubo Pavasović Visković, branitelj Petra Ćosića, rekao je kako će dokazati da je njegov branjenik putovao svijetom kako bi nabavljao odjeću za svoj dućan sportske opreme, a ne da bi švercao kokain.

>> Darko Šarić: Još jedino za zemljotres nisam optužen

Komentara 5

MC
mica caca
19:49 31.03.2014.

Pa su od te robe sagradili dvorac u Tomislavgradu, a u Zagrebu ne znaju što imaju. Sirotinja iz Tomislavgrada krenuli s kesicom u ruci, a sada i krave u staji imaju po nekoliko mobitela, TV. Bilo bi lijepo vidjeti tko im je dolazio od političara u posjetu u Tomislagrad.

RE
renda
19:46 31.03.2014.

A pravi ga brani!

AB
abendblatt
20:24 31.03.2014.

Ovaj Pavasovic je tipcni Hajdukovac iz svecane loze, on sve zna i vidi sto drugi ne znaju i ne vide.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije